Atenționare de caniculã pentru turiștii care ajung, zilele acestea, în Grecia!

Republica Elena se confruntă de ieri cu un nou val african de caniculã, iar autoritãțile au luat mãsuri drastice pentru protecția cetãțenilor și a turiștilor.

Temperaturile prognozate vor depãși 40 de grade în urmãtoarele zile și pânã miercuri se așteaptã sã atingã 43 de grade, mai ales în regiunile continentale ale țãrii.

Principalele situri arheologice elene, inclusiv Acropole, vor funcționa cu program redus și vor fi deschise între orele 8:00 – 13:00 si 17:00 – 20:00.

Mãsura este menitã sã îi protejeze pe turiști, dar și pe angajați. Serviciul meteorologic a prognozat cã temperatura resimțitã va depãși 44 de grade.

Se recomandã purtarea pãlãriilor de soare, a hainelor lejere din fibre naturale, de culori deschise și consumarea lichidelor. De evitat este consumul de alcool.

O altã atenționare a Secretariatului General de Protecție Civilã este cã se menține un risc ridicat de incediu, gradul patru, pe o scarã de la unu la cinci, din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, în mai multe regiuni ale țãrii si nu sunt excluse fenomene meteo extreme, precum vijelii însoțite de grindinã.

Cetãțenii români care se confruntã cu situații de urgențã au la dispoziție telefoanele de permanențã ale Ambasadei României în Republica Elenã, respectiv cea de la Atena este 0030697899622 și a Consulatului General al României la Salonic – 00306906479076.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.