O nouă razie printre taximetrişti

Polițiștii Brigăzii Rutiere au verificat starea tehnică a mașinilor și dacă transportul clienţilor se face în mod legal.

În urma verificărilor, au fost aplicate amenzi de 45.000 lei, a fost întocmit dosar penal pentru alcool și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Verificările Brigăzii Rutiere au fost făcute în colaborare cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român.

Având în vedere că în ultima perioadă tot mai multe vehicule poluează fonic, urmare modificărilor neomologate aduse sistemului de evacuare al autovehiculelor, în cadrul controalelor efectuate în trafic au fost verificate si acest gen de vehicule

În cadrul contralelor, a fost depistat un şofer care, la momentul prelevării analizei, avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Pe parcursul raziei a fost reţinut un permis de conducere pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice majore.

Un bărbat în vârstă de 32 ani a condus un autoturism pe Calea Moşilor, sub influenţa băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,43 alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art.336 alin.3 CP.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani, care se deplasa cu un autovehicul pe bd. Libertăţii din municipiul Bucureşti, la controlul efectuat de poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii RAR, s-a constatat că autovehiculul avea montate anvelope cu dimensiuni mai mari faţă de cele prevăzute în cartea de identitate, respectiv avea efectuate modificări neomologate sistemului de evacuare a noxelor. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare.

Un bărbat în vârstă de 67 ani care se deplasa pe bd. Regina Elisabeta a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce efectua transport de persoane în regim de taxi fără a deţine pentru acesta autorizaţie valabilă. Şoferul autoturismului a fost sancţionat cu amendă contraventională iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.