Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 5 iulie

CINEMA

* De la ora 18:00, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti este inaugurat „Cinema Museion” cu proiecţia filmului documentar „Leipzig-Bucureşti-Lipscani: o poveste europeană”.

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:30, în medalionul Jean Cocteau, 130 de ani de la naştere (5 iulie), filmul romantic şi fantastic „La belle et la bete / Frumoasa şi bestia”, adaptare după povestea omonimă editată de Jeanne-Marie Leprince de Beaumont regizată în 1946, cu: Jean Marais, Josette Day, Michel Auclair, Marcel Andre;

– de la ora 20:00, în ciclul Seara de Cannes, „Rhapsody in Blue / Rapsodia albastră” film biografic regizat în 1945 de Irving Rapper, cu: Robert Alda, Joan Leslie, Alexis Smith, ce prezintă o parte din viaţa marelui compozitor George Gershwin.

* Caravana Metropolis #8 vă propune, de la ora 21:30 pe Insula Artelor din Parcul Titan, drama romantică „Războiul rece”, propunerea Poloniei la Oscar, realizată de Pawel Pawlikowski, cu Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza.

MUZICĂ

* Şi astăzi programul Bucharest Jazz Festival se desfăşoară în două locaţii.

˟ În Gabroveni Jazz Club din ArCuB au loc 3 evenimente conexe:

– de la ora 12:00, „Mastering the Trumpet with Resonance” workshop cu Alex Sipiagin;

– de la ora 23:00, mini-recitaluri date de Oprea Diana (voce) şi Vrabie Sînziana (voce), finaliste ale secţiunii competiţionale New Jazz Players;

– de la ora 24:00, o sesiune de Live Jam, improvizaţii de jazz cu band-ul TRIOM, artiştii festivalului şi muzicieni prezenţi.

˟ În Piaţa George Enescu susţin concerte:

– de la ora 20:00, solista Camille Bertault acompaniată de Christophe Minck – chitară bas şi contrabas, Fady Farah – pian, Pierre Demange – tobe;

– de la ora 21:30, Alex Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra.

Ce se întâmplă în ultimele 2 zile ale Bucharest Jazz Festival aflaţi de aici.

* „De alaltăieri …şi până ieri…” se intitulează întâlnirea pe care Doru Stănculescu vi-o dă cu el însuşi şi muzica sa, de la ora 19:00, în grădina Green Hours.

* Tot de la ora 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), începe „Pianul cu poeme”, un recital de muzică şi poezie de dragoste susţinut de actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu.

* RoManouche Band dă un concert de jazz în grădina Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38), de la ora 19:30.

* Candy Bar cântă live, de la ora 22:00, în Hard Rock Café.

* De la ora 22:30, începe o nouă ediţie Retro Night la terasa Berăriei H, unde Joy Band interpretează hit-uri ale anilor ’80-’90.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.