Simona Halep trece de Buzărnescu şi se califică în turul 3 la Wimbledon

Confruntarea din turul 2 dintre Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, s-a încheiat cu victoria fostului număr unu mondial.
Conform aşteptărilor, întâlnirea dintre cele două românce a fost una cu scântei, a fost un meci lung de trei seturi, care a dat câştig de cauză Simonei Halep cu 6-3, 4-6, 6-2.

În primul set Simona a părut că nu a forţat, decât atunci când a fost nevoie să câştige punctele importante. Din fericire nici accidentarea la gleznă din meciul precedent nu i-a creat probleme Simonei, care a arătat o bună dispoziţie de joc şi a alergat ca de obicei cu multă generozitate după fiecare minge. Sportiva din Constanţa a ştiut cum să pună în practică jocul împotriva unei jucătoare de mâna stângă, o jucătoare care atacă aproape fiecare minge.
De cealaltă parte, Miki a fost deranjată de retururile în forţă ale Simonei, precum şi de jocul mult mai variat, cu lovituri în cross şi în lung de linie, cu mingi uşor lobate care au rupt ritmul de joc. Serviciul plasat pe rever a avut şi el un rol important în lupta tactică din teren. Buzărnescu nu a reuşit să contracareze forţa, diversitatea şi acurateţea loviturilor expediate de prima rachetă a României. Simona intrată mai bine în meci nu a ratat oportunitatea de a câştiga primul set cu 6-3.

În manşa secundă Miki reuşeşte să echilibreze jocul prin lovituri în cross şi prin servicii puternice şi bine plasate.
Simona nu mai reuşeşte să găsească terenul în schimburile lungi de mingi şi nici să returneze aşa cum a făcut-o în primul set. Buzărnescu luptă pentru fiecare punct şi menţine o presiune constantă de pe fundul terenului asupra adversarei sale. Simona nu reuşeşte să menţină un nivel ridicat al jocului său şi pierde până la urmă manşa secundă cu 6-4.

În manşa decisivă, ambele jucătoare aruncă în luptă tot arsenalul de lovituri pe care îl deţin, rezultatul fiind un spectacol de cinci stele pentru iubitorii sportului alb. Fostul număr unu mondial se dovedeşte a fii mai puternic, condiţia fizică şi puterea de a juca constant la un nivel înalt, fiind principalele atuuri care i-au adus victoria în setul trei. Buzărnescu nu a putut ţine piept ,,furiei” din teren de care a dat dovadă Simona în decisiv, o explozie de energie a sportivei din Constanţa, dublată de lovituri de manual. Prima rachetă a României căştigă meritat şi setul trei cu 6-2.

Simona Halep se califică astfel în turul trei al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, unde o va întâlni pe Victoria Azarenka.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.