Șeful ELCEN nu știe dacă gigacaloria se va ieftini!

Administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu, spune că nu știe dacă prețul gigacaloriei va scădea.
„ANRE analizează și va stabili dacă prețul va crește sau va scădea”, a declarat Crețu pentru București FM.
Potrivit administratorului special al ELCEN, în prețul gigacaloriei produse de către Electrocentrale București SA, prețul gazelor naturale și cel al certificatelor de carbon reprezintă o pondere de 90%. „Din păcate, în ultimii ani, prețul certificatelor de carbon a crescut”, a afirmat Crețu.

Așadar, în contextul în care Guvernul a plafonat, recent, prețul gazelor naturale pentru populație, nu se știe dacă prețul gigacaloriei va scădea sau va crește, în urma majorării costurilor cu certificatele de carbon.
Pe de altă parte, Claudiu Crețu susține că termocentralele ELCEN nu poluează mai mult decât normele impuse de legislația europeană. Administratorul special al ELCEN spune că sunt în curs lucrări de modernizare pentru reducerea poluării. Astfel, anul acesta se lucrează la modernizarea arzătoarelor de la CET „Progresu”.

Crețu s-a plâns, din nou, de concurența neloială pe care centralele individuale o fac sistemului centralizat de încălzire, deoarece consumatorii individuali nu plătesc certificate de carbon, adică nu plătesc pentru poluarea pe care o generează.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.