Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 3 iulie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi sunt proiectate două drame:

– de la ora 17:00, în medalionul Sydney Pollack, 85 de ani de la naştere (1 iulie), „They Shoot Horses, Don’t They? / Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?” regizată în 1969, cu: Jane Fonda, Michael Sarrazine, Susannah York, Gig Young, Bruce Dern;

– de la 20:00, în ciclul Seara marilor autori, „La Terra trema / Se cutremură Pământul”, de şi cu Luchino Visconti, alături de care mai joacă Antonio Pietrangeli şi Antonio Arcidiacono, film realizat în 1948, a cărui acţiune se desfăşoară în Sicilia rurală, unde o singură familie dintre pescarii ce trăiesc după bunul plac al unor comercianţi lacomi riscă totul pentru a cumpăra o barcă, astfel încât să poată avea propria lor afacere.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectată în avanpremieră coproducţia Turcia – Germania – România intitulată „SAF”, dramă realizată de Ali Vatansever care va purta un dialog cu publicul, după proiecţie, alături de coproducătorul român Anamaria Antoci.

* Programul Seara Filmului Românesc vă propune la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00, lungmetrajul documentar „Distanţa dintre mine şi mine”, portret al scriitoarei Ninei Cassian realizat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu, care poartă o conversaţie cu spectatorii după proiecţie, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

* Caravana Metropolis #8 a programat, de la ora 21:30 pe Insula Artelor din Parcul Titan, comedia istorică „Edmond / Cyrano, mon amour”, de Alexis Michalik, avându-i în distribuţie pe Thomas Solivérès, Olivier Gourmet şi Mathilde Seigner, despre condiţiile în care Edmond Rostand a scris celebra piesă în versuri „Cyrano de Bergerac”.

MUZICĂ

* Cântăreţul şi compozitorul britanic, Ed Sheeran, susţine primul său concert în România pe Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul turneului de promovare a albumului „Divide”. În deschidere, cântă doi dintre cei mai iubiţi tineri artişti ai momentului: James Bay (de la ora 18:00) şi Zara Larsson (de pe la ora 19:00).

* De astă-seară încep şi concertele Bucharest Jazz Festival din Piaţa George Enescu de lângă Ateneul Român. Primele două sunt susţinute deseară de:

– de la ora 20:00, de CALI Quartet, proiect relativ recent pe scena jazzului românesc ce împrospătează jazzul autohton prin lucrări originale de jazz fusion, cu influenţe R&B, soul, swing şi ritmuri africane şi orientale;

– trompetistul Sebastian Burneci care prezintă, de la ora 21:30, proiectul „Unspoken”, lansat în noiembrie 2018, în cadrul festivalului RadiRo, alături de Orchestra de Cameră Radio.

˟ În Gabroveni Jazz Club din ArCuB se desfăşoară 2 evenimente conexe:

– de la ora 23:00, mini-recitaluri susţinute de Petruescu Anita (voce) şi Radu Cristina (voce) finaliste ai secţiunii competiţionale New Jazz Players;

– de la ora 24:00, o sesiune de Live Jam, improvizaţii de jazz cu band-ul TRIOM, artiştii festivalului şi muzicieni prezenţi.

* Timpuri Noi susţine un concert 100% BIO (Acustic) la terasa Berăriei H, de la ora 21:45.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.