Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 iulie

CINEMA

* Cinema Elvira Popescu găzduieşte, de la ora 19:30, proiecţia gratuită a interviului „În dialog cu Liana Alexandru” de Monica Lăzurean Gorgan, primul episod al seriei „Oamenii dreptăţii” prin care comunitatea „Lideri pentru Justiţie” face cunoscuţi publicului 13 tineri jurişti care povestesc despre viaţa lor personală şi profesională. Proiectul îşi propune să transmită normalitate şi umanitate dinspre sistemul de justiţie către cetăţean.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 20:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, este proiectată drama braziliană „Vidas secas / Vieţi uscate”, realizată de Nelson Pereira dos Santos în 1963, după romanul lui Graciliano Ramos, cu: Átila Iório, Maria Ribeiro, Orlando Macedo.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00 rulează drama „Gran Torino”, regizată de Clint Eastwood, care-l interpretează pe Walt, un veteran al războiului din Coreea care devine mentorul unui tânăr asiatic, vecin în cartierul său tot mai afectat de violente bande de imigranţi, gata să ajungă un infractor pentru că este forţat să intre într-o astfel de bandă.

* Caravana Metropolis #8 poposeşte la Bucureşti, pe Insula Artelor din Parcul Titan, unde, de la ora 21:30 este proiectat documentarul „Visages, villages / Chipuri, locuri”, un road-movie ce reuşeşte să integreze temele recurente din opera regizoarei Agnès Varda: curiozitatea, compasiunea, provocarea, ludicul, bucuria şi tristeţea. Filmul este co-semnat cu artistul francez JR, fotograf şi realizator de instalaţii artistice, având o treime din vârstă ei.

MUZICĂ

În a doua sa zi, Bucharest Jazz Festival are în program 3 evenimente conexe ce se desfăşoară în Gabroveni Jazz Club din ArCuB:

– de la ora 12:00, workshopul „Libertate în/prin improvizaţie” susţinut de George Dumitriu;

– de la ora 23:00, mini-recitaluri date de finalişti ai secţiunii competiţionale New Jazz Players;

– de la ora 24:00, o sesiune de Live Jam cu TRIOM, band-ul format din Albert Tajti la pian, Michael Acker la contrabas şi Iulian Nicolau la tobe, care, în a doua parte a serii, invită artiştii festivalului şi muzicieni prezenţi să urce pe scenă şi să li se alăture pentru improvizaţii de jazz.

ALTE EVENIMENTE

* Expoziţia „Salonul 5”, realizată de Cristi Gaşpar este vernisată, de la ora 18:00, în prezenţa artistului şi a curatorului Mirela Trăistaru, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr.38), unde poate fi vizitată până pe 15 iulie.

* Green Hours găzduieşte, de la ora 19:30, ultima întâlnire a programului intitulat „Poetry 4X4 / Poezie 4X4”, o iniţiativă a Institutului Cultural Român din New York, în parteneriat cu asociaţia americană Bowery Poetry şi cu Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR). Protagoniştii sunt patru dintre cei mai activi, traduşi, apreciaţi poeţi români (Svetlana Cârstean, Adela Greceanu, Andra Rotaru şi Claudiu Komartin), care se vor alătura poeţilor americani: Mason Granger (directorul Bowery Poetry, membru al grupului The Mayhem Poets şi creatorul SlamFind, primul app dedicat poeziei de tip performance în America de Nord), Gabriel Ramirez (poet şi activist afro-latino-american, unul dintre mentorii Urban Word NYC), Jess Rizallah (poetă libanezo-americană nominalizată la Pushcart Prize, fondatoarea Pizza Pi Press) şi Myles Taylor (poetă şi animatoare culturală, redactor-şef al Corridors Magazine).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.