Simona Halep o întoarce în setul 2 pe Sasnovich şi se califică în turul 2 la Wimbledon

Jucătoarea noastră a avut o misiune dificilă chiar din primul tur la Wimbledon. Aiaaksandra Sasnovich a dat o replică dură sportivei noastre, dar până la urmă a trebuit să se recunoască învinsă. Simona Halep s-a impus după un joc aspru câştigat în două seturi cu 6-4, 7-5.

Primul set a fost unul de mare luptă, sportiva noastră reuşind să menţină avantajul break-ului câştigat chiar la începutul setului. Au fost schimburi dure de mingi, în urma cărora Simona a reuşit să iasă cu bine. Serviciul a fost unul eficient, loviturile în forţă de pe fundul terenului au aterizat în suprafaţa de joc şi foarte aproape de linia de fund. Din păcate spre finalul primului set, Simona s-a accidentat la genunchi şi gleznă, dar a putut să termine setul şi să-l câştige cu 6-4 după 52 de minute. Iarbă de la Wimbledon ne-a demonstrat încă o dată că rămâne o suprafaţă foarte periculoasă pentru jucători, o suprafaţă pe care se alunecă uşor şi necontrolat.

În manşa secundă Sasnovich a demonstrat că este o jucătoare incomodă, care nu cedează presiunii şi poate da o ripostă pe măsură oricând la cel mai înalt nivel. Jucătoarea din Belarus a forţat şi a pus tot timpul presiune pe Simona, de multe ori chiar cu veniri la fileu, dar şi printr-un serviciu în forţă şi bine plasat pe reverul jucătoarei noastre.
Faptul că sportiva din Constanţa a jucat dublu destul de mult în ultima perioadă, s-a văzut şi în partida de azi, eleva lui Daniel Dobre având câteva execuţii la fileu demne de o mare campioană.
Faţă de primul set, manşa secundă a fost una în care Sasnovich a jucat foarte exact, ridicându-şi foarte mult nivelul de joc, prin schimburile în forţă cu mingi razante peste fileu, mingi expediate în cross din spatele ale terenului. Simona nu poate face faţă ritmului impus, iar jucătoare din Belarus se distanţează la 5-2. Fostul număr unu mondial are din nou o reacţie de super jucătoare, într-un moment în care toată lumea o vedea pe Sasnovich câştigătoarea manşei secunde.
Prima rachetă a României începe să-şi direcţioneze loviturile pe colţurile terenului, iar frecvenţa, forţa şi acurateţea acestora, năruiesc jocul adversarei sale.
Sportiva din România nu mai stă la discuţii cu Sasnovich şi câştigă şi setul doi cu 7-5 şi probabil o va întâlni în turul doi pe Mihaela Buzărnescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.