Jurnal de călătorie: Acqui Terme 

Sursa foto: Olga Stancu

După ce am aflat câte ceva despre ce însemnă această zonă din nord-vestul Italiei, despre soiuri de vinuri, brânzeturi și preparate locale, astăzi am vizitat un castel adevărat, Castello Pallavicino din Malaspina, ghid fiind proprietara acestuia.

Sursa foto: Olga Stancu

Grădina generoasă, încăperi monumentale, picturi murale de excepție, pivniță impresionantă, temnițe întunecate, secrete adânc îngropate în zidurile mute, pe scurt, tot ce poate oferi un castel din sec al XIII-lea.

A urmat întâlnirea cu președintele mișcării Slow Food din Valea Bagnariocon, testarea de brânzeturi noi realizate din lapte de capră și mucegaiuri nobile, supă minestrone, dulciuri cu pastă de migdale și vinuri asortate fiecărui tip de mâncare. În completarea acestui itinerariu, am ajuns la o cofetărie ce producea toate aceste dulciuri în cantități aproape domestic.

Nu trec peste momentul demonstrației culinare de tip gourmet, realizată de Gabriella Pascaru Bisi, headmaster-ul acestei inițiative.

Sursa foto: Olga Stancu

Nu puteam rata Enoteca Regionale Acqui “Terme e Vino”, situate pe strada cea mai mică din Europa ”L’Ande D’La Rosa”. Îmi veți aduce drept contraargument Strada Sforii din Brașov, însă de această dată înclin să cred că adevarul se află în Italia.

Cina a avut loc într-un restaurant din interiorul orașului vechi cu o amplasare idilică, un peisaj tipic italian, mâncare de top, vin asortat și discuție spumoasă.

Îți poți dori mai mult? Sigur, doar sâmbăta este noaptea sărbătorii romane Ludi Aquaenses, noaptea cea mai lungă a evenimentelor dedicate lumii antice romane.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.