Cafeaua, ajutor în lupta cu kilogramele în plus!

Foto: Adriana Baciu

Un nou studiu, desfășurat de cercetătorii britanici de la Universitatea din Nottingham, arată că o ceașcă de cafea poate ajuta la pierderea în greutate și la evitarea diabetului de tip 2, activând țesutul adipos activ, care arde zaharuri și grăsimi pentru a încălzi corpul.

Oamenii de știință și-au testat teoria într-un laborator cu nouă voluntari sănătoși cu vârste în jurul a 27 de ani, care nu au avut voie să facă efort fizic și să bea băuturi cu cofeină, alcool sau să ia medicamente cu nouă ore înainte de teste.

În timpul cercetării, au primit o ceașcă de cafea instant sau apă. Ei au fost apoi examinați cu un scanner atunci când cofeina a început să lucreze.

„Din studiile anterioare știm că grăsimea se află, în principal, în zona gâtului, astfel încât am scanat participanții la studiu imediat ce au băut cafeaua, pentru a vedea dacă grăsimea maro (țesutul adipos activ) se încălzește”, a explicat profesorul Michael Simmons.

Încălzirea înseamnă că țesutul este activat și începe arderea grăsimilor. Rezultatele au fost pozitive.

Cercetătorii trebuie să clarifice acum dacă acțiunea cofeinei este percepută ca un stimul sau există un alt ingredient în cafea care activează țesutul adipos maro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.