Au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Astăzi încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, o adevărată săptămână de foc pentru absolvenții de liceu care se vor prezenta la acest examen al maturității, fie din seria curentă care a absolvit anul acesta sau din seriile anilor trecuți.

În București, anul acesta, s-au înscris la Bacalaureat 14.873 de candidați care vor fi susține probele scrise în 48 de centre de examen. Lucrările vor fi verificate în 12 centre de evaluare.

Există și 55 de cazuri speciale de candidați la bacalaureat, dintre care în 10 cazuri este vorba despre absolvenți care, în perioada bacalaureatului, sunt internați în spital. În privința acestor cazuri excepționale și condițiile vor fi speciale dar nu mai puțin riguroase decât în cazul examinării celorlalți absolvenți. Mai exact, prelungirea timpului acordat rezolvării subiectelor în cazul examenului organizat la spital, interpreți în cazul nevăzătorilor și hipoacuzicilor.

Pentru ceilalți elevi, condițiile de examen nu s-au schimbat: interzicerea materialelor inspiraționale și a telefoanelor mobile în sălile de examen, examenul va fi supravegheat audio și video pentru tratarea subiectelor, pixul folosit sau cerneala trebuie să fie albastră sau neagră, nu trebuie ca lucrarea să fie scrisă cu două culori diferite deoarece se poate interpreta ca semn.

Elevii pot veni îmbrăcați lejer la examen dar trebuie să aibă neapărat o ținută decentă. Din cauza temperaturilor ridicate, candidații au voie în sala de examen cu o sticlă de apă. Însă toate sălile în care se vor susține probele scrise vor avea aer condiționat, iar fiecare centru de examen are un cadru medical gata să intervină în cazul în care un candidat nu se simte bine.

Candidații care sunt prinși copiind sau folosind materiale inspiraționale vor fi eliminați din examen și nu vor mai avea voie să se prezinte la un alt examen de bacalaureat timp de două sesiuni.

De asemenea, psihologii și profesorii îi sfătuiesc pe elevi să se prezinte calmi la examen și să se concentreze asupra subiectelor pe are le au de rezolvat, iar pe părinți, chiar dacă sunt îngrijorați, să nu își exteriorizeze pe cât posibil emoțiile față de copii ci, mai degrabă, să caute să îi încurajeze pe aceștia.

Sunt peste 14 mii de tineri care astăzi se vor prezenta la examenul de bacalaureat, iar nouă nu ne rămâne decât să le urăm succes!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.