Se fac tratamente împotriva tigrului platanului, țânțarilor și căpușelor

Primăria Capitalei reia tratamentele de combatere a țânțarilor și căpușelor, dar și pe cele împotriva insectei ”tigrul platanului”.

Acțiunea vizează spațiile verzi aferente aliniamentelor stradale, scuarurilor, parcurilor, curților spitalelor sau pe alte spații cu vegetație abundentă.

Potrivit Municipalității, substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu au efecte adverse asupra mediului înconjurător sau a organismului uman. Acțiunea de combatere a țânțarilor se va desfășura, zilnic, între orele 20:30 – 07:00, în parcuri, intervalul orar este 4:00 – 7:00.

Începând de sâmbătă, 29 iunie, va fi demarat tratamentul de dezinsecție – combatere a țânțarilor larve. Acesta se va aplica în zona de vegetație din interiorul lacurilor, situată în zona de mal a acestora și pe malurile de lac, pe porțiunea de lângă luciul de apa, precum și în zone care favorizează dezvoltarea larvelor de țânțari. Tratamentele se efectuează în intervalul orar 07:00 – 16:00.

În ceea ce privește tratamentele de dezinsecție-combatere căpușe, acestea au fost reluate în data de 27 iunie. Sunt aplicate în zonele cu vegetație: parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire, spații, terenuri aferente imobilelor cu spatii destinate locuințelor colective – asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale. Tratamentele se vor executa în intervalul orar 08:00-14:00.

Centrul pentru Protecția Plantelor continuă aplicarea celui de-al 5-lea tratament destinat combaterii bolilor și dăunătorilor, care vizează și combaterea insectei ”tigrul platanului”. Tratamentele se desfășoară în intervalul orar 22:00 – 06:00. Obiectivele supuse tratamentelor sunt spațiile verzi aferente aliniamentelor stradale și toate parcurile de pe raza sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6. Acest tip de tratament se preconizează a se finaliza în data de 02.07.2019.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.