Simona Halep o învinge pe Hercog şi merge în sferturi la Eastbourne

Prima rachetă a României a confirmat şi în partida din optimi cu slovena Polona Hertog, că se află într-o formă sportivă foarte bună şi că s-a acomodat destul de repede la suprafaţa cu iarbă din Anglia.

În primul set Simona Halep a făcut din nou o demonstraţie de forţă. Eleva lui Daniel Dobre nu a stat prea mult la ,,discuţii” cu adversara şi i-a administrat un sec 6-1. Jocul Simonei a fost unul de sclipitor şi puţini se aşteptau la un eşec în manşa secundă.

Din păcate ritmul de joc al Simonei a scăzut de la jumătatea setului doi, lucru de care a profitat din plin Herţog. Slovena a prins curaj, serviciul a început să-i meargă foarte bine, în timp ce jocul Simonei a început să dea semne de derută şi nesiguranţă. Adversara Simonei nu ratează momentele de slăbiciune ale româncei şi câştigă setul doi cu 6-4, trimiţând meciul în decisiv.

Setul trei este unul dominat în totalitate de sportiva din România, care parcă se trezeşte dintr-un vis urât şi îşi reia bombardamentul de pe fundul terenului. Simona reuşeşte chiar din startul manşei decisive să-şi ridice repede nivelul de joc prin lovituri năucitoare în cross şi în lung de linie. Serviciul devine din unul eficient, lucru de care Simona avea nevoie şi pe care îl valorifică din plin, prin câştigarea mai uşor a punctelor.
De partea cealaltă, Polona Hercog încearcă să rămână în joc, dar ritmul impus de Simona, precum şi forţa şi acurateţea loviturilor, îi distrug practic orice încercare de a ţine scorul strâns.
Setul decisiv este tranşat repede de sportiva noastră, care nu ratează nici o oportunitate ivită în joc şi îşi trece în cont cu 6-3 şi manşa decisivă.

Simona Halep câştigă astfel destul de greu partida de azi cu Polona Hercog în trei seturi, cu 6-1, 4-6, 6-2 şi o va întâlni în sferturi pe nemţoaica Angelique Kerber.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.