Primăria Capitalei va ridica mașinile parcate neregulamentar

arhiva

Cu cele 28 de voturi ale majorității PSD-ALDE-PMP, consilierii municipali au adoptat proiectul de hotărâre privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public al Municipiului București.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat în fața consilierilor municipali că Municipalitatea nu se va transforma în „hingher de mașini”. Vor fi ridicate doar acele autovehicule parcate neregulamentar care blochează drumuri publice, unități sanitare sau de învățământ, care blochează accesul autospecialelor de pompieri, SMURD, Ambulanță. Vor fi ridicate și acele mașini parcate pe trecerile de pietoni, în stațiile mijloacelor de transport, pe colțurile intersecțiilor.

Tariful pentru ridicare este de 200 de lei pentru vehiculele de până în 5 tone inclusiv. Pentru aceleași vehicule, transportul va costa 150 de lei, iar depozitarea va avea un tarif de 150 de lei pe zi.

Pentru vehiculele cu o masă de peste 5 tone, tariful pentru ridicare va fi de 270 de lei, iar cel de transport va fi de 200 de lei. În schimb, tariful de depozitare rămâne de 150 de lei pe zi.

Activitatea de ridicare, transport și depozitare a mașinilor va fi desfășurată de Compania Municipală Managementul Transportului.