Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 25 iunie

CINEMA

* Două proiecţii mai speciale au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, în cadrul medalionului Nicholas Ray, 40 de ani de la naştere (16 iunie), westernul „Johnny Guitar / Johnny Ghitară”, adaptare după un roman de Roy Chanslor, regizat în 1954, cu: Sterling Hayden, Joan Crawford, Ben Cooper, Scott Brady, Ernest Borgnine, John Carradine;

– de la ora 19:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, drama de război „The Great Escape / Marea evadare”, adaptare după volumul omonim de Paul Brickhill regizată în 1963 de John Sturges, cu: Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Charles Bronson, Donald Pleasence, James Coburn.

* Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) are astăzi în program trei proiecţii în două locaţii.

▪ La Cinema Muzeul Ţăranului rulează două dintre filmele secţiunii competiţionale:

– de la ora 18:00, „Hellhole”, dramă realizată de Bas Devos ce urmăreşte viaţa a trei persoane foarte diferite, care trebuie să facă faţă urmărilor teribilelor atacuri teroriste din Bruxelles din 2016;

– de la ora 20:00, „Un prinţ şi jumătate” de Ana Lungu şi Iris Spiridon care şi interpretează pe unul dintre cei trei prieteni ajunşi la vârsta adultă fără să reuşească, din diverse motive, să aibă o familieiar, iar ca o soluţie împotriva singurătăţii aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în Bucureşti; proiecţia este urmată de un dialog purtat de o parte din echipa de realizatori cu publicul.

▪ La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectată în secţiunea Focus Franţa „L’homme fidèle / Un om fidel”, o sofisticată comedie romantică distinsă cu Premiul Special al Juriului Festivalului Internaţional de Film Transivania, despre o iubire extrem de complicată. Este cel de-al doilea lungmetraj din cariera regizorală a starului francez Louis Garrel, care şi joacă alături de soţia sa, Laetitia Casta, din distribuţie făcând parte şi Lily-Rose Depp, talentata fiică a lui Johnny Depp şi a Vanessei Paradis

* În a doua seară a Festivalului de Film „Lumi comuniste pe ecran: Dincolo de alb şi negru”, de la ora 20:00 rulează la Cinemateca Union drama-horror: „Varuh meje / Paznicul frontierei”, coproducţie Slovenia-Germania, regizată în 2002 de Maja Weiss.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21:00 rulează drama biografică „Sully” în regia lui Clint Eastwood, cu Tom Hanks în rolul titular, acela al eroului naţional Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forţat în râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând viaţa tuturor celor 155 de pasageri.

MUZICĂ

* La sala mică a Ateneului Român, de la ora 19:00 începe un recital cameral susţinut de Hajime Minamikawa – vioară, Verona Maier – pian, care interpreteză: Ciacona în sol de Tomaso Vitali; Sonata nr. 3, în do, pentru pian şi vioară, op. 45 de Edvard Grieg; Poloneză de concert nr. 1, în Re, op. 4 de Henryk Wieniawski; Scherzo din Sonata F.A.E. de Johannes Brahms; Poemul op. 25 de Ernest Chausson şi Şase dansuri populare româneşti de Béla Bartok.

* Laura Benedek şi invitaţii ei de marcă vă propun A Night of Celebration începând cu ora 19:30 la Green Hours, un Bachelor Concert cu titlul „No Visa for UK”.

* După ce a devenit „Vocea României 2018” în echipa lui Smiley, Bogdan Ioan a pregătit un eveniment de anvergură, „Michael Jackson Tribute Show”, pe care-l dă astă-seară, de la ora 21:00, la Fratelli Studios (Str. Glodeni, nr. 1-3).

* La terasa Berăriei H, de la ora 21:30 e Blues Night cu trupa HOT LEEKS (Iulian Vrabete, Paul Negoiţă, George Baicea, Adi Mondescu şi Ovidiu Condrea).

ALTE EVENIMENTE

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), de la ora 17:00 are loc lansarea romanului „Cuţitele roşii”, de Lucian Ciuchiţă. Invitaţi: Miron Manega – jurnalist și Gabriel Alexandru Ionescu – istoric.

* La sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Calea Griviţei nr 64-66, ora 18:00 este vernisată expoziţia colectivă de disertaţie „Şotron” – Imagine Dinamică şi Fotografie, ce poate fi vizionată până pe 29 iulie.

* Tot de la ora 18:00, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2), Angelica Iacob, şeful secţiei de artă din cadrul instituţiei, susţine conferinţa „Pinacoteca, un ideal bucureştean”, avându-l ca invitat special pe istoricul de artă Alexandru Măciucă.

* În cadrul în programului Moştenirea culturală germană din România la Casa de cultură „Friedrich Schiller” (Str.Batiştei, nr.15), de la ora 18:00 are loc o conferinţă-dezbatere la care vor fi prezentate trei volume de interviuri realizate în judeţele Sibiu, Hunedoara, Alba sub titlul „Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918”. Editor dr.Cosmin Budeancă.

* Cea de-a 11-a întâlnire intitulată „Salon literar al pisicului ghiftuit”, începe de la ora 18:30, în La petite bouffe din Cotroceni (Str. Dr. Louis Pasteur, nr 38). Carte propusă: Macbeth de Jo Nesbo. Invitat: Ionuţ Suciu.

* La Galeria Estopia (Str. Bocşa, nr. 5), de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Hybrid Playground”, de Edith Torony, ce cuprinde o selecţie din ultimele trei serii de lucrări realizate între 2017 – 2019 la limita între abstract şi figurativ şi propune o incursiune în insolitul univers al periferiei urbane, într-o reprezentare alegorică a efectelor devastatoare ale invaziei junk şi consumismului asupra spaţiului nostru de locuit. Curator: Irina Ungureanu. Expoziţia poate fi vizitată până pe 19 iulie.

* Până pe 1 iulie, la DocuArt (Calea Giuleşti nr 14, etaj 4) puteţi viziona expoziția de licență a clasei de sculptură coordonată de prof. Aurel Vlad şi asistent univ. Cătălin Bădărău intitulată „Heterogeneous”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.