Andrei Creci (STB): Depoul ”Victoria” nu se vinde!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Directorul general al Societății de Transport București(STB), Andrei Creci, spune că scandalul iscat, în legătură cu trecerea Depoului „Victoria” în patrimoniul STB, ar fi nejustificat.

„Nu se pune problema vânzării acelui teren, nici de către STB, nici de către Primăria Municipiului București. Este vorba doar despre o majorare de capital social prin aport în natură cu acest teren și construcțiile aferente, adică ceea ce numim Depoul Victoria în prezent. Sunt 34.000 de metri pătrați. Scoaterea din domeniul public, aducerea în domeniul privat (al Municipiului București n.r.) și aport la capitalul social al STB SA”, a declarat pentru București FM șeful de la STB.

Andrei Creci mai spune că, din punctul său de vedere, toate depourile și toate autobazele ar fi trebuit, încă de la început, să facă parte din capitalul social al noii Societăți de Transport București (STB), reînființată anul trecut, așa cum avea vechea STB, de când s-a înființat ea, un patrimoniu generos.

„Nu este vorba despre nici un tun imobiliar sau așa ceva. Nu se face altceva decât să se securizeze acest imobil. El va trece în capitalul social al STB SA, în vederea generării de venituri suplimentare. Aceste venituri suplimentare pe care le va face societatea de transport vor ușura Municipalitatea, pentru că orice venit suplimentar face STB, ușurează bugetul Municipalității pentru transportul în comun în București”, susține șeful STB.

Andrei Creci a mai explicat că activitatea actualului Depou „Victoria” nu va fi transferată decât după extinderea și modernizarea Depoului „Titan”. Iar acest lucru nu se va întâmpla foarte curând.

„Nu este vorba de o lună – două sau de un an – doi. Până nu se reface în totalitate și nu se lărgește Depoul „Titan”, Depoul „Victoria” nu se mută de acolo”, a precizat Creci.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Abia după ce activitatea Depoului „Victoria” se va muta și terenul va fi liber, „STB va lua niște decizii, prin Consiliul de Administrație, prin Adunarea Generală a Acționarilor, de valorificare a acelui teren, în scopul generării de venituri. Adică asociere în participație, asociere simplă, totul se va face prin licitație, printr-o procedură deschisă și oricine este binevenit să participe când va fi cazul. Repet, în viitorul nu apropiat”, a precizat Andrei Creci pentru București FM.

Șeful STB a declarat pentru București FM că, în acest moment, este prea devreme și nu există o viziune asupra obiectului viitoarei asocieri în care STB va aduce drept capital terenul actualului Depou „Victoria”.

Directorul general al STB, Andrei Creci, a ținut să dea asigurări ferme că societatea de transport bucureșteană nu va intra niciodată în faliment.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.