A treia cursă în spațiu a celei mai puternice rachete din lume – Falcon Heavy

Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a companiei SpaceX, a fost lansată in aceasta dimineaţă în a treia cursă.

Compania, deţinută de miliardarul Elon Musk, a anunţat pe platforma de micro-blogging Twitter că are la dispoziţie o fereastră de lansare de trei ore.

Racheta are ca misiune să plaseze pe orbită 24 de sateliţi, inclusiv de la NASA, The Planetary Society şi mai multe universităţi.

Aceasta este prima lansare pe timp de noapte a rachetei Falcon Heavy şi prima care are ca scop plasarea de sateliţi pe orbită.

În aprilie, Falcon Heavy a fost lansată cu succes pentru prima cursă comercială. Atunci a dus în spaţiu un satelit de comunicaţii, folosit pentru servicii de internet şi televiziune în Africa, Europa şi Orientul Mijlociu.

Scopul cel mai mare l companiei SpaceX este obţinerea de contracte cu Armata SUA, care valorează miliarde de dolari.

Forţele aeriene americane au încheiat o înţelegere cu SpaceX în 2018, pentru a lansa un satelit militar în valoare de 130 de milioane de dolari, iar, în februarie, au fost programate alte trei misiuni, în valoare de 297 de milioane de dolari.

SpaceX şi Boeing Co vor să se implice şi în transportul de astronauţi americani în spaţiu, după ce, în urmă cu aproape zece ani, programul navetelor spaţiale al NASA a fost închis.

În afară de racheta Falcon Heavy, SpaceX a dezvoltat şi capsula Dragon, care a avut zborul de testare în martie şi va fi folosită pentru transportul de pasageri în spaţiu în iulie.

Zborul de testare al capsulei Starliner de la Boeing este programat în august, cu ajutorul une rachete Atlas a United Launch Alliance.

Compania SpaceX a fost înfiinţată în 2002 de Elon Musk, cofondator al producătorului de maşini electrice Tesla Inc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.