VIDEO: Pădurea Copiilor – peste 60 de hectare împădurite sau cum omul sfiintește locul

Invitati astazi ”In Comunitate” Teodora Palarie si Bogdan Udroiu – Asociatia Pădurea Copiilor.

In ultimii ani multe spaţii verzi dar si hectare întregi de pădure au dispărut în toată țara. Urmările le vedem an de an, tot mai violente, de la secetă, alunecări de teren, inundatii, furtuni de o violență cum nu s-a mai văzut și, mai nou, chiar tornade.
În aceste condiții Asociaţia Pădurea Copiilor si-a propus să împădurească şi să reîmpădurească – acolo unde este cazul – zona de sud a țării. Astfel, peste 60 de hectare au fost deja împădurite iar membii asociatiei au grijă de aceşti copaci timp de 7 ani, până ajung la maturitate.
Plantările au loc pe terenuri degradate care nu mai pot fi folosite nici pentru agricultură iar prin reîmpădurire solul de pe aceste suprafețe este regenerat si redat naturii.

Pentru a aduna fonduri pentru aceste reîmpăduriri Asociaia Păurea Copiilor organizează: Transmaratonul in 15 septembrie, pe Transfagarasan.

Transmaraton este prima platforma de running&fundraising din Romania. In cela 7 editii care s-au desfasurat pana in prezent, pe platforma s-au strans peste 1.000.000 lei pentru cauzele sustinute.

Asculta emisiunea si afla cum te poti inscrie la cursa si cum poti ajuta ca foundraiser sau voluntar.

Toate detaliile sunt pe Transmaraton – alearga pe cea mai frumoasa sosea din lume.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.