Actorul Florin Piersic Jr. şi regizorii Andrei şi Andreea Grosu au premit premii speciale pentru activitatea profesională în domeniul artelor spectacolului la FITS 2019

Credit foto: Sebastian Marcovici

Fiecare seară a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este una specială în felul ei, dar poate cel mai aşteptat moment este acela al reverenţei pe care FITS o face artiştilor de marcă din lumea întreagă. În fiecare an noi stele sunt adăugate pe Aleea Celebrităţilor şi o altă galerie de artişti sunt onoraţi cu premii speciale în cadrul Galei Celebrităţilor.

Credit foto: Sebastian Marcovici

Florin Piersic Jr. a primit Premiul „Virgil Flonda”, iar regizorilor Andrei şi Andreea Grosu le-a fost oferit premiul „Iulian Vişa” în cadrul Galei care a avut loc sâmbătă seara la Filarmonica de Stat (Sala Thalia). Tot în cadrul acestui eveniment au mai fost decernate două premii speciale lui Noel Witts şi ambasadorului Emil Hurezeanu, iar BRD Groupe Societe Generale a primit premiul pentru o colaborare şi un parteneriat de excepţie.

Credit foto: Sebastian Marcovici

Maia Morgenstern este personalitatea din România care a dat, la ediţia cu numărul 26, numele unei stele de pe Aleea Celebrităţilor. De asemenea, Sidi Larbi Cherkaoui – coregraf, dansator, PippoDelbono – actor, regizor, Stan Lai – dramaturg, regizor, Emmanuel Demarcy-Mota – actor, regizor, Michael Thalheimer – regizor, au primit câte o stea pe Walk of Fame-ul de la Sibiu.

Astfel, în acest moment există 43 de stele ce au gravate nume celebre din întreaga lume.

Aleea Celebrităţilor din Sibiu poate fi văzută în orice zi a anului, nu doar în timpul FITS.

Ediţia a 26-a a FITS s-a încheiat duminică seară cu tradiţionalul foc de artificii şi s-a bucurat de un număr record de spectatori pe parcursul celor zece zile. Au fost zile cu peste 120.000 de oameni prezenţi pe străzile Sibiului şi în sălile de spectacol, după cum a afirmat Constantin Chiriac, directorul artistic al evenimentului şi managerul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.