Expoziție canină în Capitală

Foto: Cristina Toma

La Complexul Studențesc Tei se desfășoară în acest weekend patru expoziții canine naționale și internaționale, unde participă câini cu pedigree aparținând unor crescători din România și din alte 13 țări.

Sunt prezenți câini de mai toate rasele și sunt organizate mai multe ringuri de prezentare, unde câinii intră însoțiți de handleri-persoane care știu să conducă un câine astfel încât acesta să pășească dar să se și oprească asemeni fotomodelelor pe un podium de prezentare a modei. Sigur, câinii din fiecare rasă au un pas diferit în funcție de dimensiunile și temperamentul lor. Însă nu doar frumusețea este examinată ci și bunele maniere.

Sunt rase prezentate în premieră cum ar fi ogarul Azawad, rasa ce provine din Orientul Mijlociu și fiind pentru prima oară reprezentată într-o expoziție canină din țara noastră de cățelusa Tuki. Ce-i drept, anul acesta, numărul ogarilor din expoziție dar și a varietăților acestora a fost mai mare.

Și alte rase de câini precum Golden Retriever sau Ciobănesc German au un număr destul de mare de reprezentanți în expoziție.

În expoziție sunt organizate și saloane de aranjat blănița, în special pentru câinii din rasele cu păr lung. De la unul dintre designeri am aflat că nu toți câinii trebuie tunși dar mai toți câinii, indiferent de mărimea și felul blănii, trebuie să treacă de câteva ori pe an la pe la un salon pentru a primi tratamentele necesare menținerii unei blăni sănătoase.

În cursul dimineții s-au desfășurat demonstrații de dresaj dar au fost prezenți și câinii de terapie care ajută copii cu handicap și bătrâni. Numărul vizitatorilor a fost mare încă de la prima oră, în special al părinților cu copii. Aceștia nu au avut ocazia doar să vadă niște câini frumoși și educați, care sunt rodul muncii de selecție și îngrijire a unor crescători pasionați ci și să vorbească direct cu crescătorii. Asta deoarece multi copii își doresc câini și mulți părinți au apucat să le și promită.

O discuție cu un crescător al unei rase dorită de cel mic este foarte importantă pentru a vedea dacă într-adevăr acesta este câinele pe care și-l dorește pentru următorii 15-20 sau chiar mai mulți ani. Câinii care participă la concurs sunt grupați după vârstă, de la puppy la senior. Expoziția continuă și mâine începând cu ora 08.30 dimineața iar intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.