CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Sectorului cuprins între A1 şi DN 7, al Centurii Bucureşti

CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea sectorului cuprins între A1 şi DN 7 al Centurii Bucureşti.

Decizia a fost luată după ce reprezentanţii CNAIR au constatat că Asocierea SC Delta ACM 93 SRL & Azvirt LLC & SC Maxidegisn SRL a abandonat practic şantierul.

‘După mai multe întârzieri imputabile Antreprenorului, progresul fizic în şantier a ajuns la 86,5 % în luna noiembrie a anului trecut, însă de atunci acesta nu a mai derulat nicio activitate. În plus s-a observat că lucrările efectuate în anii anteriori au început să se degradeze’, se menţionează în comunicat.

În acest context, CNAIR i-a transmis Antreprenorului nu mai puţin de 5 notificări, prin care a cerut acestuia să finalizeze lucrările restante.

După finalizarea procedurilor de reziliere, se va decide modalitatea de continuare a lucrărilor restante.

Contractul pentru construcţia Sectorului Centurii Bucureşti cuprins între A1 şi DN 7 a fost semnat în luna noiembrie 2011, iar lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din august 2014.

Proiectul, cofinanţat din fonduri europene nerambursabile, care are o lungime totală de 8,750 km, presupune configurarea la 4 benzi a acestui sector de drum naţional, reabilitarea a 2 poduri şi pasaje şi construcţia a 4 poduri şi pasaje noi.

Ca urmare a rezilierii contractului, Antreprenorului i se vor percepe penalităţi de întârziere, i se va reţine garanţia de bună execuţie, în cuantum de 10% din valoarea contractului şi i se va emite un certificat negativ, care nu îi va mai permite să mai participe la licitaţii publice în România sau în alt stat membru al Uniunii Europene, timp de 3 ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.