VIDEO: Niciun copil nu trebuie sa fie singur!

Oamenii cu suflet mare exista printre noi. Si merita sa ne plecam in fata lor. Unul dintre ei este Adelina Toncean, o tânără din Constanța, care a inițiat un programcu… suflet: „Niciun copil singur în spitale“. Inițiatoarea Asociației „Inima Copiilor“, este considerată un adevărat înger pentru micuții care au venit pe lume cu diferite afecțiuni medicale și care, din păcate, sunt uitați și părăsiți de părinți prin spitale. Adelina este, si ea, mama de…inger. Un baietel care…a plecat, prea repede, dar care a avut toata dragostea ei.

Blondi! Este numele asociatiei la care Adelina viseaza de 4 ani. „Este un vis implinit. Imi traiesc visul pe care l-am vazut acum cativa ani, ca o sa fie asa. Acum este real, este asociatia pe care o visam de ani de zile, Blondi, dedicata copiilor abandonati bolnavi sau copiilor grav bolnavi care sunt singuri in spitale.”

Prin intermediul Asociației “Inima copiilor” Adelina Toncean îi ajută pe copiii cu probleme medicale, în special cu afecţiuni cardiace, de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Marie Curie“, din Capitală.

În România sunt, anual, în medie, 1.000 de copii părăsiți. Dintre aceștia, aproape 700 sunt uitați în maternități de părinți, care nu-și vizitează pruncii din diferite motive. Unii nu au bani, altii mai au acasa si alti copii pe care nu au cu cine sa ii lase. Adelina spune ca „este un plan etapizat, cu ajutor dinainte de a se naste copilul. In prima faza caravana va merge in judetele in care mortalitatea infantila este cea mai mare: Ialomita si Calarasi. Mamele vor fi consiliate si ajutate.”

De martea viitoare „Blondi” este real si viu. Chiar daca celalalt Blondi a murit, asa cum spune Adelina, „nu cum se moare in filmele americane…ci el urland, eu urland… Asociatia se numeste asa pentru ca alintul si iubirea fac bine de toate partile.” Adelina Toncean a povestit, astazi, In Comunitate, despre cei doi Blondi din viata ei.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.