”Podurile toleranței”, ediția a VI-a

Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

La București, în Aula Academiei Române, a început cea de a șasea ediție a manifestării ”Podurile toleranței”, un proiect european. Tema din acest an este ”Contribuția Minorităților Naționale la Dezvoltarea Economică a României”.

La eveniment au participat reprezentanți ai tuturor minorităților etnice din țara noastră dar și intelectuali români.

Începută acum 6 ani ca un eveniment ce dorea să arate contribuția evreilor din România la viața intelectuală a țării noastre, ”Podurile toleranței” a crescut de la an la an.

Participanții la eveniment, profesori de istorie, de literatură, artiști, economiști dar și oameni din alte domenii, sunt de părere că prin ”Podurile Toleranței” ar putea fi un exemplu pentru alte țări europene care se confruntă, în ultimii ani, cu o creștere a antisemitismului și extremismelor.

În cadrul evenimentului vor avea loc 3 sesiuni de comunicări științifice, o expoziție și decernarea medaliilor ”Podurile Toleranței”.

”Podurile Toleranței” este organizată de către ”B’nai B’rith România”, Federația Comunităților Evreiești din România, cu sprijinul Departamentul pentru Relații Interetnice și a Președinției României.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.