Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Toată lumea tenisului din România consideră ziua de azi un nou început, după alegerea lui Ion Ţiriac la şefia federaţiei. De mai bine de trei ani FRF a rămas fără nici un ban din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, pe motiv de alegeri nestatutare.

Astăzi oamenii din tenis din România, l-au ales pe singurul om capabil să restructureze şi să pună pe roate federaţia. FRF prin Simona Halep, cea care a fost numărul unu mondial doi ani la rând şi care este şi câştigătoare de Grand Slam, a reuşit să aducă în prim plan cu mândrie tricolorul pe întreg mapamondul.

Fosta glorie a tenisului românesc şi binecunoscut om de afaceri Ion Ţiriac, a fost votat de 32 de mebri, iar Marius Vecerdea a obţinut 11 voturi, iar alte trei voturi au ajuns la Ion Ţupa. Cel de-al patrulea candidatLiviu Ursuleanu, nu a primit nici un vot.
Răzvan Itu un susţinător a lui Ţiriac, s-a retras înainte de începerea votului.

Ca de obicei eternul nemulţumit, cel care a ţinut pe loc federaţia aproape trei ani, a contestat rezultatele de azi , considerând că s-au făcut mai multe nereguli în preajma alegerilor : ,,Ca de obicei şi de aceste adunări generale s-au desfăşurat într-o lipsă totală de transparenţă, pe de o parte şi cu foarte multe nereguli cu referire la legalitate. Cu siguranţă că instanţele se vor pronunţa din nou acestor fapte şi eu chiar am speranţa că există justiţie în România. Au fost foarte multe influenţe politice, se cunosc foarte multe dedesubturi, vor apărea la iveală în următoarele zile… vinerea trecută, în 14 iunie, cu patru zile înainte de această Adunare Generală, a fost pronunţată o altă sentinţă a Tribunalului Bucureşti, care a anulat cea de-a şasea Adunare Generală a FRT. Este un caz fără precedent nu numai în sportul românesc, în orice domeniu din România, în ceea ce priveşte mediul asociativ”, a mai precizat antrenorul de tenis al preşedintelui Iohanis.
Preşedintele T.C. Pamira Sibiu, Marius Vecerdea a mai ţinut să precizeze următoarele : ,,Nu cred că poate să facă lumină domnul Ţiriac, doar pentru că se numeşte Ion Ţiriac. Lista candidaţilor la vicepreşedinţie, printre care şi eu, a fost aprobată în urma unei întâlniri secrete la MTS, ieri, şi de-abia astăzi au fost anunţate nume noi pe lista de candidaţi la vicepreşedinte. Preşedintele, tătucu… am înţeles cum vrea să voteze lumea sau cum este forţată să voteze lumea. Am înţeles. Dar la vicepreşedinţi, la echipa care stă în spate, au fost probleme foarte mari. În primul rând, prin faptul că multe nume au fost scoase iniţial de pe listă şi au fost introduse de urgenţă, în ultimul moment, de MTS, peste noapte. Mulţi dintre candidaţi nici nu au putut să ajungă aici, nu au ştiu, nu au putut să-şi prezinte nimic. E o lipsă totală de transparenţă”, a mai adăugat Vecerdea pentru Telekom Sport, după alegerea lui Ţiriac în fruntea Federaţiei Române de Tenis.

Miliardarul român revine astfel într-o funcţie de conducere în sportul românesc, după ce în perioada 1998-2004 a fost preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
Imediat după alegerea preşedintelui, s-a trecut la alegerea celor patru vicepreşedinţi. Votul a fost şi de această dată unul zdrobitor în favoarea fostei conduceri: George Cosac – 34 voturi, Răzvan Itu – 28 voturi, Alina Tecşor – 28 voturi şi Adrian Marcu – 23 de voturi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.