Începe Festivalul de Teatru ”Miturile Cetăţii”, la Constanța

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanta

Teatrul de Stat Constanţa organizează, în perioada 20 – 30 iunie 2019, cea de a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru MITURILE CETĂŢII.

Evenimentul este o continuare a “Serilor de teatru antic” inițiate în anii ’70 de bine-cunoscutul regizor Silviu Purcărete, readus într-o nouă formulă în atenția publicului, în 2016.

Ediția de anul acesta are în program creații ale regizorilor importanți din România, din generații diferite, de la Alexa Visarion, Andrei Șerban, Victor Ioan Frunză, Alexandru Dabija, Alexander Hausvater, Cristian Juncu și Silviu Purcărete, la Felix Alexa, Vlad Massaci, Cristian Juncu, Claudiu Goga, Erwin Șimșensohn, Andrei Măjeri, Vlad Cristache, Alexandru Mâzgăreanu, Eugen Jebeleanu și Radu Iacoban.

Sunt spectacole pe texte clasice și contemporane, o parte atacând, sub o formă sau alta, temele mitologice şi evoluţia lor de-a lungul timpului, explică Erwin Șimșensohn, selecționerul și directorul festivalului.

Anul acesta vor participa peste 30 de teatre din țară și străinătate. Reprezentațiile vor avea loc la Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare”, dar şi în Piața Ovidiu și la Muzeul Național de Artă.

Întregul program al evenimentului poate fi accesat aici: http://www.teatruldestatconstanta.ro/ro_ro/festivalul-miturile-cetatii/

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.