Tinerii tricolori îşi încep aventura la Campionatul European U21

În această seară naţionala de fotbal a României U21, joacă din nou la un Campionat European după o pauză de 21 de ani.
Elevii lui Mirel Rădoi fac parte din grupa C, o grupă deosebit de puternică, din care mai fac parte Croaţia, Anglia şi Franţa. Tricolorii mici vor întâlni diseară în meciul de debut naţionala Croaţiei de la ora 19:30, partidă care se va juca pe San Marino Stadium.
România ar putea începe partida de diseară cu următorul unsprezece : Radu – Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl. Ştefan – Băluţă, Cicâldău – Man, I. Hagi, Coman – Puşcaş.

Tinerii tricolori sunt optimişti şi conştienţi de valoarea lor, iar antrenorul Mirel Rădoi, nu s-a sfiit să declare la conferinţa de presă, că obiectivul echipei este calificarea în semifinalele turneului final din Italia şi San Marino. Dar pentru a realiza această performanţă, România trebuie să câştige grupa sau să se claseze pe cel mai bun loc doi de la turneul final. ,,E realist obiectivul pentru că avem o generaţie bună, iar istoria ne obligă. Dacă ne prezentăm atât de rar, va trebui să facem lucruri măreţe. Să nu uităm că noi şi Anglia am avut cea mai bună apărare în campania de calificare. Ne putem gândi la o semifinală, fie de pe primul loc, fie de pe locul 2. Important e să mergem la Olimpiadă”, aprecizat la conferinţa de presă Mirel Rădoi.

România s-a calificat la Campionatul European de pe primul loc, dintr-o grupă din care au mai făcut parte Portugalia, Bosnia şi Herţegovina, Ţara Galilor, Elveţia şi Liechtenstein. Tinerii tricolori conduşi iniţial de Daniel Isăilă şi apoi de Mirel Rădoi, nu au pierdut nici o partidă în campania de calificare, ei înregistrând şapte victorii şi trei remize. De asemenea, echipa noastră a avut cea mai bună apărare din preliminarii alături de Anglia, cele două naționale primind doar patru goluri în cele 10 meciuri jucate.

Iată care este programul meciurilor din grupa C, grupă din care face parte România:

18 iunie : România – Croaţia (San Marino, 19:30), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)
21 iunie : Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)
24 iunie : Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)
Toate partidele de la Campionatul European U21, sunt transmise în direct de TVR 1 și TVR HD.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.