Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă de Parlament!

Sursa foto: Agerpres/ Alex Tudor

Au fost 200 de voturi pentru, 7 împotrivă și 3 abțineri. Pentru ca moţiunea să treacă, erau necesare 233 de voturi favorabile.

Procedura parlamentară stabilește că o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Parlamentul a dezbătut și a supus la vot, astăzi, moțiunea de cenzură a opoziției împotriva Guvernului Dăncilă. Opoziţia nu a reuşit să adune cele 233 de voturi necesare.

La dezbaterea moțiunii, premierul Viorica Dăncilă a prezentat poziția Guvernului. Ea a spus că opoziția mistifică adevărul, fără a aduce o soluție viabilă pentru România.

În opinia sa, textul moțiunii de cenzură reprezintă „incapacitatea opoziției de a livra un proiect serios” pentru România.

În sală au fost prezenți 301 deputați și senatori. 173 de parlamentari au semnat documentul de la PNL-USR-PMP si UDMR, iar parlamentarii Pro România au anunțat și ei cã susțin documentul. PSD si ALDE anunțaseră cã asigurã cvorumul, dar nu voteazã.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.