Amplu exercițiu de salvare în caz de cutremur în sectorul 2

Joi, 20 iunie, începând cu ora 10.00, va avea loc un Exercițiu cu forțe şi mijloace în teren cu tema Intervenția Echipei de Căutare – Salvare Urbană în caz de incident cu prăbușiri de structuri construite post cutremur.

Având ca motto “Salvarea vieții!” acțiunea face parte dintr-un exercițiu mai larg de Alarmare – Evacuare condus de Serviciul de Management al Situațiilor de Urgență (S.M.S.U.) al Primăriei Sectorului 2 (P.S.2) București

SCENARIUL EXERCIȚIULUI (Creat de SMSU Primăria Sector 2 București)

Situația Generală

În dimineața zilei de 20 iunie 2019 în jurul orei 10.00, în zona Vrancea (epicentru), s-a produs la o adâncime de 110 km, un seism cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, urmat de 2 replici (5,2 și 4,3 grade), care a produs distrugeri materiale și victime umane în rândul populației în județul Vrancea, județele limitrofe acestuia și în Capitală. Durata cutremurului 57 secunde.

Pe raza sectorului 2, în special în zona Mihai Bravu, Colentina, Str. Chiristigiilor seismul a produs următoarele distrugeri:

–  avarierea rețelelor electrice, utilitare și telefonice,

–  fisurarea structurii mai multor blocuri de locuințe și clădiri din zonă,

–  căderi de tencuială de pe fațadele mai multor blocuri și clădiri din zonă, situație ce îngreunează, pe anumite porțiuni, circulația pietonală și a mijloacelor de transport în comun,

–  stâlpi și copaci rupți datorită cărora a fost întreruptă circulația pe un tronson de pe Șoseaua Mihai Bravu, ca urmare a blocării carosabilului,

–  rănirea unui număr însemnat de persoane surprinse de mișcarea seismică.

Situație Specifică

Cutremurul are ca urmări:

–  spargerea și crăparea unor geamuri de la nivelul etajelor  și 3 ale primăriei Sectorului 2,

–  fisurarea scării de evacuare la etajul 4, dinspre strada Chiristigiilor,

–  rănirea mai multor persoane dintre care 6 aflate în imposibilitatea de a se deplasa / imobilizate:

–  2 la parter (1 la Direcția Publică de Evidența Persoane și Stare Civilă Sector 2

1 la Serviciul Registratură, / Direcția Relații Comunitare)

–  1 la etajul 1 la Serviciul Registratură, Relații cu Publicul

–  3 la etajul 4 la Direcția de Management Proiecte

– 2 pe latura Bucur Obor

– 1 pe latura Str. Chiristigiilor

–  Un incendiu produs la conducta de alimentare cu gaze, de la subsol și altul produs de la un scurtcircuit la etajul 4 al clădirii Primăriei, pe latura dinspre strada Chiristigiilor, care nu au putu fi stinse cu mijloace proprii, se extind la nivelul subsolului și al etajului 4.

 INTERVENȚIA ECHIPEI DE CĂUTARE – SALVARE URBANĂ

Echipa de Căutare – Salvare Urbană, va interveni în zona afectată, executând salvare de la înălțime prin tehnici de acces și lucru în coardă și asistență medicală primară de urgență prespitalicească.

La finalul intervenției Echipei de Căutare – Salvare Urbană va avea o ședință tehnică de analiză a procesului de intervenție. În urma acesteia se va genera un Raport de activitate conținând observații în legătură cu eficiența intervenției și modalitățile de creștere a capacității de răspuns în situații de urgență.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.