Medicament pentru inimi zdrobite

Ciocolata conține nu numai cafeină, ci și o substanță importantă cum ar fi feniletilamina. Autoarea cărţii „The Alchemy of Love and Lust: How Our Sex Hormones Influence Our Relationships”, Theresa L. Crenshaw, numeşte feniletilamina „molecula iubirii”.

Cercetătoarea susține că această substanță cauzează o stare de euforie ușoară, accelerează ritmul cardiac și mărește tonusul general al corpului.

O echipă de cercetători implicată într-un studiu pentru stabilirea efectelor pe care le au aromele asupra stărilor, a descoperit că anumite ingrediente naturale regăsite în alimente au structuri chimice similare cu un medicament prescris în mod frecvent.

Descoperirea face parte dintr-un studiu amplu realizat pentru a identifica peste 1.700 de substanţe care compun aromele întâlnite în alimentele de zi cu zi. Astfel, moleculele din ciocolată au efecte pozitive asupra stărilor noastre.

Oamenii de știinţă sugerează că feniletilamina se formează în mod natural în creier atunci când o persoană se îndrăgostește. Poate de aceea ciocolata a fost odată numită „medicamentul pentru inimi zdrobite”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.