Destinații de vacanță – Bergen

BucurestiFM îţi recomandă o destinaţie de vacanță 😊

Chiar si dupa ce Oslo a devenit capitala Norvegiei, in 1299, Bergen a continuat sa se dezvolte ca un centru comercial, in special pentru exportul de peste uscat, in timpul companiei de comert Liga Hanseatica.

Orasul este localizat intr-un cadru natural de vis, in vestul Norvegiei la adapostul Marii Nordului. Muntii Seven protejeaza cu maretia lor intregul oras, Bergen fiind o comoara intre impunatoarele creste montane.

Exista o sumedenie de obviective turistice interesante in Bergen, insa atmosfera, peisajul cultural si arhitectura unica par a fi cele care i-au convins pe turisti sa viziteze orasul din inima muntilor.
Bergen este al doilea cel mai mare oras din Norvegia si este inconjurat de 7 dealuri si 7 fiorduri. Impresionant cand il privesti per ansamblu, cu case intrate in patrimonial UNESCO, muzee si o viata culturala care nu lasa de dorit, orasul a fost distrus in mare parte de un incediu devastator prin anul 1702 dar a fost refacut si transformat in minunatul oras de azi.

Cheiul Bryggen este probabil, locul din care isi incepe orice turist turul in Bergen. Portul si Torget – piaţa de peste, sunt două importante puncte de reper. In partea stanga a cheiului Bryggen se afla golful Vagen dincolo de care se vad cladirile viu colorate insiruite pe mal, iar în partea dreapta ceea ce a mai ramas din oraşul istoric Bergen. Cladirile de lemn ale Ligii Hanseatice au fost bineinteles refacute dupa incendiul din 1702 si sunt incluse in prezent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Panorama orasului se poate observa de la bordul funicularului care urca 7 minute pana la 320 de metri, de unde putem vedea cladirile multicolore, strazile, verdeata si nu in ultimul rand fiordul Byfjorden. Fløibanen – Funicularul din Bergen este una dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului si singurul de acest tip din Norvegia. Punctul de pornire, statia inferioara, se afla chiar în centrul orasului, la nici 200 de metri de piata de peste.

Cea mai veche biserica din oras care a supravietuit este Mariakirken. O parte a altarului din Biserica Sf. Maria dateaza din secolul XI, din perioada in care regele Olav Kyrre a ridicat Bergen la rangul de oras.
Pe vremuri negustorii germani au folosit-o ca biserica a lor si au decorat-o bogat.
Are un splendid amvon baroc, din 1677, decorat cu constelatii pictate si reprezentari ale virtutilor crestine, cum ar fi Credinta, Speranta, Dragostea, Castitatea, Cinstea si Moderatia.

Acvariul este una dintre atractiile cele mai populare din Bergen. Contine cea mai mare colectie din Europa de pesti si nevertebrate, de mare si de apa dulce.
In interior, sunt noua acvarii mari de pesti si 40 mai mici. In plus, sunt doua bazine cu pasari de mare, foci si pinguini. O sectiune este consacrata evolutiei vietii marine. Zilnic, 3 milioane de litri de apa de mare sunt pompati din adancurile Byfjordcn prin 8 000 m de conducte din plastic.

Vechile depozite de lemn din nordul vechiului port Bryggen erau, initial, cunoscute sub numele de Cheiul German, intrucat timp de 400 de ani, pana la 1754, au fost in centrul comertului hanseatic din Norvegia.
Cu mult inainte de venirea negustorilor hanseatici germani, aceasta parte a orasului a fost un centru comercial pentru peste si produsele din peste.
Bryggen este un centru al artistilor si o zona populara de restaurante. Este inclusa pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.
Bergen este şi cel mai bun loc de acces spre fiordurile din partea de vest a acestei ţări spectaculoase. Metropola este renumită în întreaga lume pentru capodoperele sale naturale, oferind oportunităţi excelente de explorare a împrejurimilor.

Orice ai alege să faci, Bergen este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.