Festivalul „Amintiri din copilărie” revine în Parcul Tineretului

Între 14 și 16 iunie, Primăria Capitalei și Teatrul Ion Creangă, organizează o nouă ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie, prilej pentru copii și părinți să se bucure de soare și relaxare, teatru și muzică în Parcul Tineretului.

Printre invitații speciali ai acestei ediții se numără artiști din:

  • Germania – Dulce Compania și Jay Toor, care participă cu spectacole pe catalige și spectacole de teatru stradal,
  • Statele Unite ale Americii – Compania Acrobuffos, prezentă la București cu un spectacol de circ contemporan,
  • Spania – Compania Brincadeira, va da tonul distracției cu patru concerte de percuție energizante, Compania Ganso & Cia și Teatrul Zum Zum, care invită publicul să li se alăture pentru un spectacol de teatru-turnir și o lecție inedită de dans contemporan si Compania Holoque, aduce în premieră în festival un spectacol de teatru cu holograme.

Tot din Spania sosesc și două instalații performative de mari dimensiuni, prezentate în premieră în România.

După ce anul trecut a încântat publicul cu un labirint colorat, de data aceasta Compania Itinerañia este prezentă în Parcul Tineretului cu o serie de cinci marionete supradimensionate, care vor putea fi activate după bunul plac al tinerilor păpușari creativi.

Iar pentru cei care îndrăgesc provocările, peluza din spatele scenei găzduiește instalația Strania călătorie a domnului Tonet, o colecție de jocuri nemaivăzute, care sosește tocmai din Catalonia, sub îndrumarea atentă a domnului Tonet și a Companiei Tombs Creatius.

Scena festivalului găzduiește, de asemenea, reprezentații susținute de unele dintre cele mai îndrăgite teatre pentru copii din București: Teatrul Ion Creangă, Teatrul de Animație Țăndărică și Teatrul Excelsior.

Programul este completat de o selecție bogată de spectacole realizate de companii independente și asociații (Asociația Clasic e fantastic, Asociația C.R.E.A.S., Trupa Pam Pam), spectacole de improvizație (Trupa LittleImpro), spectacole de ventrilocie (Crina Zvobodă), concerte (Mix&Match), demonstrații de balet (Casa de Balet și Victoria Dance Studio), demonstrații de street dance (Trouble Dance Company) sau demonstrații de acrobație și jonglerie (Circul Metropolitan București).

Totodată, în Poienița cu Ateliere din parc vor avea loc zilnic activități pentru micuții spectatori cu vârsta peste 4 ani: ateliere cu marionete și păpuși, cu moriști și zmeie fantastice, pictură pe sticlă sau pe ornamente din lut, sub îndrumarea meșteșugarilor Școlii de la Piscu și artiștilor plastici de la Fundația Calea Victoriei și Trima Events.

O altă oprire recomandată este Poienița cu Jocuri, unde actorii Teatrului Ion Creangă, specialiști în voie bună și energie, se vor întoarce în timp pentru a aduce în atenția celor mici cele mai frumoase Jocuri ale copilăriei.

Ca în fiecare an, surprizele continuă și pe aleile parcului, unde mimii puși pe șotii, personajele de poveste și statuile vivante vor întâmpina publicul. În premieră, traseul de la Intrarea Șincai până în inima festivalului (în zona fântânii arteziene circulare, aflată între Intrarea Șincai și Sala Polivalentă) va fi deservit de un trenuleț special – Trenulețul Amintiri – care va opri în cele două stații ale faptelor bune, transformând fiecare plimbare în bilete la teatru în cadrul campaniei cu bilete în așteptare, organizată de Teatrul Ion Creangă pentru copiii din medii defavorizate.

Accesul la toate spectacolele, atelierele și instalațiile din cadrul Festivalului Amintiri din Copilărie este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Aflați mai multe detalii despre program pe www.amintirifest.ro.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.