Echitația, între pasiune, performanță și business!

Din ce în ce mai multă lume practică echitația. Centrele de echitație oferă servicii variate, de la lecții de acomodare până la găzduirea și îngrijirea calului în manej.

Clubul Ecviva, din comuna Dascălu, este unul dintre ele. La cârmă stă Anna Rosseel, o antrenoare cu un palmares remarcabil: a fost componentă a echipei de sărituri de la Clubul Steaua.

Anna continuă să practice și să meargă la competiții, atât individual cât și împreună cu elevii săi.

„În echitație, întâi vine pasiunea și, după aceea, cei pasionați se împart: fiecare cât de mult își dorește să facă, dacă își caută doar legătura cu calul sau vrea să meargă și în direcția de performanță”, spune Anna.

Școala de echitație pe care o conduce este renumită atât pentru rezultatele obținute la concursuri, cât și pentru siguranță.

Anna Rosseel are grijă ca fiecare elev să poarte o vestă cu airbag la antrenament. Vestele cu airbag pentru echitație sunt fabricate în Japonia încă din anul 2000. Acestea sunt folosite de zeci de mii de practicanți ai echitației din lumea întreagă.

Clubul are și o pensiune pentru cai, curată și aerisită.

Echitația, însă, poate aduce și bani.

Anna spune că, „mai nou, călăria este și un business. Ca în orice afacere, trebuie să existe un randament și, atunci, randamentul îl dau indivizii, caii care au cele mai bune șanse să învețe bine și să performeze.”

Calul vindecă și face minuni.

Și pentru asta, Anna s-a gândit să ajute: „Calul rezolvă problemele unor copii sau adulți cu autism. În club o să vină și o doamnă psiholog cu un prim grup de copilași pentru a vedea cum interacționează și ce beneficii va aduce contactul cu calul, în cazul lor. În lume se întâmplă minuni cu copiii aduși la cai”

Povestea Annei și a clubului Ecviva se încheie așa: „calul crează senzația de libertate, de zbor…”

O poveste de viață și echitație spusă de Anna Rosseel, În Comunitate.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.