Cinema , evenimente din Bucureşti de astăzi, 13 iunie

CINEMA

* Retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Transilvania vă propune azi 3 producţii la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 16:30, „A treia nevastă”, dramă realizată de Ash Mayfair ce spune povestea unei tinere dintr-un sat al Vietnamului secolului 19;

– de la ora 18:30, „The White Crow / Corbul alb”, dramă biografică în regia lui Ralph Fiennes, care şi joacă în film rolul coregrafului Pushkin, ce redă momentul de la Paris din 1961 în care celebrul balerin Rudolf Nureiev, interpretat de Oleg Ivenko, trebuie să ia o grea decizie sub presiunea KGB, decizie care i-ar putea schimba cursul vieţii o dată pentru totdeauna, punându-i prietenii şi familia într-un îngrozitor pericol;

– de la ora 21:00, „Jonathan Agassi mi-a salvat viaţa”, documentar biografic de Tomer Heymann interzis minorilor despre starul porno gay, un singuratic aflat în căutarea iubirii şi a relevanţei, dar care este condamnat la un stil de viaţă destructiv.

* La Cinemateca Eforie, astăzi sunt proiectate 2 comedii dramatice:

– de la ora 17:30, în medalionul John Wayne, 40 de ani de la moarte (11 iunie), „The Quiet Man / Omul liniştit”, regizată în 1952 de John Ford, în care mai joacă: Maureen O’Hara, Victor McLaglen, Barry Fitzgerald;

– de la ora 20:00, în ciclul Seara de Oscar, „One hundred men and a girl / O sută de băieţi şi o fată” regizată în 1937 de Henry Koster, cu: Deanna Durbin, Adolphe Menjou, Alice Brady.

* Festivalul Filmului European are astăzi în program, de la ora 18:00, la Apollo 111 ( Palatul Universul), proiecţia maraton de 24 de ore, a unui documentar ce poartă în titlu această durată, „24 Hour Europe (6:00 – 7:00) The Next Generation”, coproducţie Germania-Franţa regizată de Britt Beyer şi Vassili Silovic.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 rulează „Dheepan”, dramă realizată de cineastul francez Jacques Audiard distinsă cu Palme d’Or la Cannes ce are ca titlu numele unui fost soldat tamil, care se alătură unei tinere şi unei fete şi se dau împreună drept o familie ca să scape de războiul civil din Sri Lanka. Ei ajung în Franţa, cer azil politic şi se stabilesc într-un cartier cu locuinţe sociale, paradisul traficanţilor de droguri din suburbiile Parisului, unde el este angajat ca îngrijitor de blocuri.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:45 este proiectată în avanpremieră drama „Napszállta / Apusul”, realizată de László Nemes, ce spune povestea unei tinere, interpretată de Juli Jakab, ce se maturizează pentru a deveni o femeie puternică şi fără frică în Budapesta dinaintea Primului Război Mondial. Proiecţia este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu realizatorul filmului şi actorul Vlad Ivanov, ce face parte din distribuţia acestuia.

* Tot de la ora 19:00, în cadrul programului Joia la film, la Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41) rulează „I demoni di San Pietroburgo”, biopic al scriitorului rus Dostoievski cu un scenariu de Andrei Koncealovski şi regizat de Giuliano Montaldo, cu Miki Manojlovic, Carolina Crescentini, Roberto Herlitzka, Anita Caprioli, Filippo Timi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.