13 iunie – Ziua mașinii de cusut

Sursa foto: Olga Stancu

Istoria umanității merge braț la braț cu evoluția cusutului. De la primele ace făcute din oase și colți de animale de acum 20 de mii de ani, după inventarea acului cu gămălie în sec XV, până la apariția primei mașini de cusut la început de secol XIX, despre istoria mașinii de cusut se poate spune orice, mai puțin că a fost o linie cusută drept.

Apărute ca farmaciile sau magazinele Shop & Go, micile ateliere de croitorie populează aproape fiecare scară de bloc neocupată de alte mici afaceri.

Sursa foto: Olga Stancu

Nu părăsim tema și vă reamintesc de valul de isterie care a lovit România în anii ’90. Circulau anumite zvonuri, conform cărora mașinile Singer, construite înainte de cel de-al doilea Război Mondial, denumite Zinger, aparținând majoritar evreilor, conțin o anumită serie ale cărei cifre reprezintă conturi din băncile elvețiene.

În plus, se spune că acestea erau inscripționate pe plăcuțe de platină, astfel că posesorul unei astfel de mașini putea deveni excepțional de bogat. Și azi unii oameni mai speră.

Mofturi monșer, vorbe cusute cu ață albă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.