Robert Negoiță: Așteptăm să ne dea înapoi ce ni s-a furat!

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES

Președintele Asociației Municipiilor din România (AMR), Robert Negoiță, a declarat astăzi că, miercuri, reprezentanții AMR se vor întâlni la Guvern cu prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, pentru a discuta despre bugetele municipiilor.

”Ne așteptăm ca, la rectificarea bugetară din iulie sau august, să primim înapoi ceea ce ni s-a furat. Situația financiară a UAT-urilor este critică”, a precizat Negoiță.

Președintele AMR mai spune că, în cazul în care municipiile nu ar primi înapoi banii, care li s-au tăiat pe primele trei luni ale anului, toate serviciile publice vor avea de suferit.

”Trebuie să ținem seama că 70% dintre serviciile publice sunt la autoritățile locale, transportul public, încălzirea, iluminatul public, salubrizarea, domeniul public, spațiile verzi, carosabilul, învățământul, de la creșă până la liceu”, a declarat Robert Negoiță.

Primarul Sectorului 3 spune că, dacă banii de la Guvern nu vor veni, situația va fi critică, autoritatea locală fiind în pericol de a se bloca financiar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.