Ion Ţiriac, laude şi critici la adresa Simonei Halep şi a tenisului din România

Cunoscutul miliardar român Ion Ţiriac s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte viitorul tenisului din România.

Prezent în tribunele turneului de la Roland Garros la ediţia din acest an, omul de afaceri a spus că ,,sportul alb” din România, va înregistra cât de curând un regres deja vizibil.

Ţiriac a spus despre Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea, că se apropie de finalul carierei sportive şi a mai precizat cu tristeţe că după ele nu se vede că ar veni alte sportive de valoare.

”Dispar si Begu, Sorana, si Niculescu. Toate sunt pe acolo ca vârstă. Cu cine ramanem ?…..Eu la juniori la Paris am avut un singur roman( Filip Jianu), iar la fete nu ştiu dacă a fost cineva. Nici la tenis, ca şi în alte sporturi, nu am semănat deloc.”, a mai precizat Ţiriac pentru publicaţia Sport.ro.

Fosta glorie a tenisului românesc a lăuda-o însă pe Simona Halep, dar a şi criticat-o, spunând că fostul lider mondial nu se mai antrenează la aceeaşi intensitate, aşa cum o face încă Rafael Nadal la 33 de ani.

”Simona are 27 de ani, mai are încă 6 ani buni de jucat, care în cartea mea de adrese sunt 6 ani, cu 4 ore de antrenament pe zi. Dacă e dispusă, poate şi o ţine fizicul, face ce vrea. Dacă are bagajul fizic. A fost un an si jumatate numarul 1 în lume şi ne-a făcut cadou acest lucru. Vine din altă planeta, pentru ca noi nu am semănat nimic ca să culegem jucatori ca Nastase şi Halep. Aşa că nu avem cum să ne aşteptăm că o să rămână o viaţă întreagă numarul 1 şi că va fi înlocuită cu Halep 2….discutam cu prietenii mei despre Nadal. El are tot ce îi trebuie, cu o singură remarcă, este cu 2-3-4% mai lent decât acum 5 ani. Dar e acolo unde e, pentru acea voinţă ieşită din comun. Revenind la Halep, dacă va face şi ea asta, în 6 luni de zile este unde vrea.”, a mai adăugat Ion Ţiriac pentru Sport.ro.

Partenerul lui Ilie Năstase în cele trei finale de Cupa Davis, acum în vârstă de 80 de ani şi-a anunţat cu puţin timp în urmă intenţia de a candida pe data de 19 iunie la alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Tenis.

”Eu nu fac jocuri de putere. Nu cunosc alegătorii și n-am fost la niciunul ca să fac campanie electorală. Mă duc în fața acestor oameni, le spun ce pot face în 6 luni. Să se aleagă și 4 vicepreședinți, care să facă treabă. Să tragă căruța. Iar ăla care nu trage, a doua zi iese afară. Vă promit eu, foarte democratic iese afară. Poate oamenii se întreabă de ce 6 luni și nu 12, 24?….am atâtea de făcut încât nu am cum să dedic mai mult timp. Mi-e imposibil!”, a precizat Ion Ţiriac.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.