Fără orfelinate și copii instituționalizați!

Locul copilului este în familie! Aceasta este misiunea Hope and Homes for Children Romania. Și fără orfelinate până în 2027.

Hope and Homes for Children este o fundație care s-a născut în Marea Britanie în anul 1994. În România și-a început proiectele în anul 1998.

Astăzi, Hope and Homes for Children derulează programe pentru reformarea sistemelor instituționalizate de îngrijire a copilului și pentru prevenirea abandonului în 30 de țări din Europa, Africa și America de Sud.

În cei 21 ani de activitate, fundația a reușit să închidă, în România, 57 de instituții de tip vechi de protecție a copilului, a scos aproape 6 mii de copii din orfelinate și a ajutat peste 30 de mii de copii să rămână alături de familiile lor.

În anul 2000, în România, aproape 100.000 de copii trăiau în instituții de tip vechi de protecție a copilului.

În anul 2018, aproximativ 6.000 de copiii sunt încă instituționalizați. Este unul dintre motivele pentru care „al doilea mare program al Hope and Homes for Children Romania este prevenirea separării copilului de familie. Ajutăm acele familii care au nevoie de sprijin pentru a-și păstra copiii alături. Din cauza sărăciei ajung să-i abandoneze în orfelinate. Îi iubesc, evident, dar nu au cu ce să-i crească. Nu au cele de baza„, spune Anamaria Bogdan, directorul de comunicare al fundației.

Acum, Fundația Hope and Homes for Children și NN anunță un nou parteneriat.

150 de tineri din programul de integrare socio-profesională a tinerilor, care părăsesc sistemul de protecție a copilului, vor fi sprijiniți să aibă o viață independentă și să se integreze în societate. Vor fi cheltuieli de 200.000 de euro realizate de NN pe parcursul a 3 ani.

Anamaria Bogdan spune că „poveștile lor de viață sunt extraordinare, sunt exemple de optimism, de curaj, de cum poți să reușești în ciuda dificultăților pe care viata ți le pune înainte. Toți avem în minte imaginile din 1989 din orfelinate, cu copii în pătuțuri cu zăbrele, copii care suferea(…)”

Anamaria Bogdan a vorbit, astăzi, În Comunitate, despre toate proiectele Hope and Homes for Children Romania.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.