Concert caritabil pentru copiii cu probleme cardiace

În România, se nasc în fiecare an peste 1500 copii cu malformaţii cardiace grave, majoritatea dintre acestea necesitând operaţii. Doar 300-400 dintre aceştia beneficiază de intervenţia salvatoare într-unul dintre cele două spitale româneşti, iar restul trebuie să găsească soluţii în străinătate, la costuri mult mai mari.

„De 4 ani, organizăm misiuni umanitare cu ajutorul unor echipe medicale internaţionale din Anglia şi Suedia, pentru ca aceşti copii să fie operaţi în România, cu sprijinul medicilor experţi din străinătate. Până acum, am organizat şi sprijinit financiar între 30 şi 40 operaţii cardiace pe an pentru copiii români care nu mai aveau nicio soluţie. În iunie 2019, alţi 10 copilaşi aflaţi pe lista noastră de aşteptare vor primi intervenţiile vitale, iar pentru a strânge fondurile necesare ne bucurăm de ajutorul sponsorilor, donatorilor, dar şi artiştilor precum The Archive Ravens. Doar prin unirea eforturilor tuturor am reuşit până acum să salvăm vieţi, şi vom putea continua să-i ajutăm pe copiii mai puţin norocoşi”,  spune Cătălina Costache, directorul executiv al Fundaţiei Polisano.

Evenimentul va avea loc în data de 19 iunie, ora 18.00, la Centrul de Cultura și Arte ”George Topîrceanu” din Curtea de Argeș. Accesul se face pe baza de donatii voluntare, donatia minimă recomandată fiind de 20 de lei.

Toate fondurile strânse la concertul caritabil vor fi folosite pentru intervenții chirurgicale complexe la copii diagnosticați cu afecțiuni cardiace grave, care le pun viața în pericol.

”Sunt extrem de onorată și de bucuroasă că pot face parte din acest proiect special. Consider că un artist are și o misiune socială importantă și de aceea nu am ezitat nici un moment să accept această invitație, mai ales că este vorba despre salvarea vieții unor copii, care vor fi redați familiilor. Familia a fost întotdeauna foarte importantă pentru mine, părinții m-au susținut și nu și-ar fi imaginat viața fără mine. În plus, majoritatea amintirilor mele din copilărie și din adolescență sunt legate de tatăl meu, un om cu un suflet uriaș, care mereu salva oameni și lucruri, mereu avea grijă de tot ce era în jurul său”, spune Ava Sauer.

https://www.livetickets.ro/bilete/concert-caritabil-the-archive-ravens-curtea-de-arges

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.