Din Mediaș, în Nepal!

O medieșeancă a plecat într-o expediție umanitară în Nepal!

Krista Lurtz, voluntar al Crucii Roșii Mediaș, a participa, timp de trei săptămâni, la proiectul internațional Nepal for Life 2019. Anul acesta a ajuns la cea de-a cincea ediție.

Alături de Krista Lurtz au mers medici, asistenți medicali, profesori universitari și alte persoane cu diferite specializări.

„Scopul acțiunii a fost medical-educațional. Am fost împărțiți în echipa medicală, care s-a ocupat, în spital, de probleme stomatologice, în special, și echipa educațională, la școală. Acolo am avut diverse cursuri cu copii, am renovat două clase, am zugrăvit(…). Am fost primiți ca într-o familie.”

Toți au plecat cu un singur gând: să ajute!

Să ajute pentru că, în 2015, la 86 km de Kathmandu a avut loc un cutremur de 7.6 grade Richter. Au urmat 300 de replici de 4 și de peste 6 grade Richter. Pagube imense și, peste toate, aproape 9 mii de morți și peste 22 de mii de răniți.

Ce o face pe Krista Lurtz specială este că suferă de o boală care, după toate manualele de medicină, ar trebui să o țintuiască la pat. Diagnosticată, cu mulți ani în urmă cu scleroza multiplă, dar și cu alte boli autoimune, ea a mers înainte.

Strânge bani pentru săraci, ajută oameni aflați în impas, urcă pe munte și a plecat și în Nepal.

”Boala îți poate schimba viața dar nu ți-o poate lua. Eu nu știu altfel decât să lupt. M-am născut cu simțul umorului, cu încăpățânare(…), m-am născut la sfârșitul anului și Dumnezeu a rămas mai cu sacul cu daruri și l-a vărsat în capul meu. Eu încurajez bolnavii cu afecțiuni autoimune să nu se lase la boală. Trebuie să te ajuți și singur, mai ales singur: cei din jur stau lângă tine dar nu pot face totul”, spune Krista Lurtz.

Krista Lurtz a povestit, astăzi, În Comunitate, ce înseamnă să lupți pentru tine dar, mai ales, pentru alții.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.