Destinații de vacanță – Sevilla

BucurestiFM îţi recomandă o destinaţie de vacanţă 🙂

Orasul Sevilla este situat in centrul provinciei Andaluzia, in sudul Spaniei si este unul dintre orasele cu cea mai moderna infrastructura din Peninsula Iberica.
Astfel, acesta este dotat cu un port de prima clasa, care deserveste atat croazierele cat si liniile comerciale, cu un aeroport international si cu o gara moderna, considerata una dintre cele mai bune din tara.

Asemenea celorlalte orase andaluziene, Sevilla este un amestec de culturi si de stiluri care vietuiesc in armonie.
Pe langa obiectivele turistice importante, in Sevilia poti să te plimbi la nesfârsit pe străduțele sale.
In plus, sunt multe piete si parcuri frumoase in care poti lua o pauză iar prima noastra recomandare este sa petreceti o seară la un spectacol de flamenco urmat de o cină prelungită în centrul vechi.

Catedrala Santa María de la Sede este una dintre cele mai mai mari catedrale gotice din lume dar initial a fost o moschee. Se spune ca aici sunt si ramasitele lui Cristofor Columb dar multi spun ca informatia nu este 100% sigura.
Giralda este turnul de lângă catedrala, este cea mai înaltă cladire din Sevilia si a fost construit ca si minaret iar acum Giralda este un turn cu ceas.

Plaza de Espana este un alt loc pe care nu trebuie sa-l ratezi in Sevilia.
Ca sa ajungi aici, treci prin parcul Maria Luisa, unde poți opri pentru un picnic sau o mica pauză la umbră.
Vara, Plaza de Espana este probabil cel mai cald loc din Sevilia datorită pietrelor care reflecta lumina și caldura în asa fel încat simti cum te incalzesti brusc imediat ce intri aici. Se spune ca piata aceasta a fost construită ca semn de multumire pentru America si ca asa se explica si forma de semicerc a cladirilor, ca o imbratisare.
Ca o curiozitate, sa stiti ca in Plaza de Espana s-au filmat scene din filmele Lawrence al Arabiei, Razboiul Stelelor si Dictatorul.

Cartierul Santa Cruz sau cartierul evreiesc (juderia) este probabil si cel mai frumos cartier din Sevilia.
Nu mai sunt evrei aici din 1492 iar in locul sinagogii este acum doar o mică piata (Santa Cruz). Casele din zona asta sunt insa superbe si foarte frumos intretinute iar portocalii nu fac decat sa completeze povestea de aici.
Turnul de Aur este pe malul râului Gualdaquivir și a fost folosit atât pentru supravegherea traficului pe rau cat si ca inchisoare.
Cu toate că poseda o istorie fascinanta si monumente unice, Sevilla este renumita pentru veselia ei.
Orasul este cunoscut la nivel international pentru agerimea şi măiestria locuitorilor sai si atrage atentia prin vitalitatea sa. Sevilla este orasul cel mai mare din sudul Spaniei, orasul lui Carmen, Don Juan si a lui Figaro.

Se spune ca flamenco s-a născut în Triana, cartierul de pe malul celalalt al Guadalquivirului decât cel cu centrul vechi al Seviliei si ca acolo sunt cei mai multi cantareti si dansatori.
De asemenea, in Triana ai sansa de a vedea seara, in piete, mici spectacole ah-hoc. Nimic nu se compara insa cu o adevarata juerga, adica o adunare intr-un bar in care oamenii bat din palme, din picior, canta la chitara si danseaza flamenco.

Sevilla este un oraș de vis, facilitătile turistice sunt de top, metropola este plină de viață, numeroase festivaluri au loc în fiecare luna din an, iar viata de noapte este înfloritoare.
Sevilla este o destinatie turistica potrivita pentru turistii de toate varstele, fiind locul de unde fiecare turist in parte va pleca cu amintiri de neuitat.

Orice ai alege să faci, Sevilla este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.