Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 iunie

CINEMA

* De astăzi până pe 23 iunie se desfăşoară cea de-a 23-a ediţie bucureşteană a Festivalului Filmului European, organizată de Institutul Cultural Român în mai multe locaţii din Capitală. Festivalul are drept temă anul acesta întrebarea „Încotro merge, de fapt, Europa?ˮ şi oferă publicului acces la o dezbatere multiculturală şi o panoramare subiectivă, filtrată artistic, a temelor dominante pentru societatea contemporană. Gala de deschidere are loc deseară, de la ora 19:30, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”, unde este proiectată alegoria italiană „Lazzaro felice / Fericit ca Lazăr” realizată anul trecut de Alice Rohrwacher şi distinsă cu Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Cannes.

* Tot de astăzi, la Cinema Elvira Popescu începe o retrospectivă a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Deseară, de la ora 19:00, puteţi viziona „Werk ohne Autor / Nu-ţi feri privirea”, cel mai nou film al regizorului german Florian Henckel von Donnersmarck nominalizat la Globul de Aur şi lansat la un deceniu distanţă de la câştigarea Oscarului pentru cel mai bun film străin cu „Vieţile altora”. Inspirat de povestea vieţii artistului Gerhard Richter, regizorul traversează patru decenii de istorie germană, de la nazism la comunismul din Berlinul de Est, într-o pasionantă frescă epică despre fantomele Holocaustului şi artă într-un regim totalitar.

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii în ciclul Istoria filmului universal în capodopere:

– de la ora 16:30, drama „Il gattopardo / Ghepardul”, adaptare a romanului omonim al lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa, realizată în 1963 de Luchino Visconti, cu: Burt Lancaster, Claudia Cardinale, Alain Delon, Romolo Vali, Paolo Stoppa, Sergio Reggiani, Giuliano Gemma;

– de la ora 20:00, thriller-ul – horror „The Birds / Păsările”, adaptare după nuvela lui Daphne du Maurier regizată în 1963 de Alfred Hitchcock, cu: Tippi Hedren, Suzanne Pleshette, Rod Taylor, Jessica Tandy, Veronica Cartwright.

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7), de la ora 21:00 este proiectată comedia clasică romantică „When Harry Met Sally / Când Harry a cunoscut-o pe Sally”, regizată în 1989 de Rob Reiner, cu Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher.

MUZICĂ

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul pianistului Cristian  Sandrin, care interpretează: Sonatele în Do KV 279 şi KV 330 de Wolfgang Amadeus Mozart; Sonata în Do, Hob XVI:50 de Joseph Haydn; Sonata în Fa diez – „A Thérèse” de Ludwig van Beethoven şi Sonata în la de Franz Schubert.

* Dan Teodorescu (solistul trupei TAXI) şi Daria Corbu susţin un show marca Acoustic Garden, de la ora 21:30 la terasa Berăriei H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.