Nicușor Dan: PMB este aproape de faliment deoarece și-a umflat artificial bugetul!

Foto: Adriana Baciu

Deputatul de București Nicușor Dan spune că Primăria Capitalei se află într-o situație financiară dificilă nu din cauză că nu ar fi primit suficienți bani de la Guvern, ci din cauză că ar fi „umflat” propriul buget pe 2019, încă de la adoptarea acestuia.
Astfel, încă de la adoptarea bugetului, pe 23 aprilie, veniturile ar fi fost mult supraestimate.
Este vorba despre veniturile proprii ale Municipalității, în afara celor provenite din cotele defalcate de impozitul pe venit, care sunt repartizate de către Guvern.
Astfel, aceste venituri proprii ar fi fost estimate la 3,5 miliarde lei, de zece ori mai mult decât media veniturilor proprii realizate de către Primăria Capitalei în ultimii trei ani, spune deputatul de București.

Mai mult decât atât, pe 30 mai, Consiliul General al Municipiului Bucuresti aproba, la inițiativa primarului general, o rectificare bugetară care reconfirma venituri totale estimate la 6,8 miliarde de lei. Acum, Primăria Capitalei declarând că nu va încasa 35% din veniturile estimate, recunoaște, practic, că a „umflat artificial” bugetul cu 1,91 miliarde de lei. Această diferență nu ar proveni din repartizările mai mici din cotele defalcate din impozitul pe venit, deoarece municipalitatea bucureșteană ar fi primit de la Guvern doar cu 0,46% mai puțini bani decât anul trecut, susține Nicușor Dan.
Deputatul de București mai spune că, fără o restructurare „la sânge” a cheltuielilor, falimentul Primăriei Capitalei ar fi inevitabil.

Nicușor Dan este de părere că există foarte multe cheltuieli nejustificate la care se poate renunța cu ușurință, pentru a putea fi susținute domeniile prioritare, serviciile publice esențiale ale orașului, precum transportul public și sistemul centralizat de încălzire.
Astfel de cheltuieli nejustificate ar fi cele generate de către companiile municipale, care au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel București încă de anul trecut, din noiembrie, și care cheltuie banul public pentru a plăti mii de angajati care nu fac altceva decât să dubleze structurile administrative ale Primariei Capitalei.
Alte cheltuieli care ar putea fi foarte ușor reduse sunt cele cu panseluțele, precum și cele privind organizarea de concerte, festivaluri si alte evenimente, a declarat Nicușor Dan pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.