Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 10 iunie

CINEMA

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7), de la ora 21:00 este proiectat filmul SF „Interstelar: Călătorind prin Univers” în regia lui Christopher Nolan, avându-i în rolurile principale pe: Matthew McConaughey, Anne Hathaway şi Jessica Chastaine.

* La Cinema Elvira Popescu, în cadrul proiectului Punct de cotitură 1989, de la ora 19:00 este proiectată drama „Chez nous / Patria e a noastră!”, realizată în 2017 de Lucas Belvaux, în care Émilie Dequenne interpretează pe Pauline Duhez, o asistentă medicală fără tangenţe cu politica care se înrolează în partidul de extremă dreaptă „Frontul Naţional”, a cărui funcţionare o explică filmul ce prezintă şi percepţia francezilor asupra acestei formaţiuni politice, având la bază numeroase evenimente recente din Franţa. Proiecţia e urmată de o dezbatere pe tema „Ascensiunea populismului”.

MUZICĂ

* Formaţia ALESIS (Alina şi Romeo Negoiasă) are o dublă lansare de album, „Refrenele Iubirii” şi „De Pahar, de Dulce-Amar”, de la ora 18:00, la Cercul Militar Naţional – Sala de Marmură.

* Trupa Nightlosers susţine un concert acustic în grădina Green Hours, începând cu ora 19:30.

* Direcţia 5 cântă, de la ora 20:00, la terasa Berăriei H.

SPECTACOL

* În cadrul programului Poveşti din vecini – cercetare şi intervenţie artistică în zona Moşilor Vechi, de la ora 19:30 la Macaz – Teatru Coop (Calea Moşilor, nr. 106) are loc o reprezentaţie cu spectacolul „SubPământ – Valea Jiului după 1989” de Mihaela Michailov şi David Schwartz, despre situaţia economică, viaţa şi munca minerilor în post-socialism. Documentarea este realizată de Vlad Petri. În distribuţie: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Şerban.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.