Noaptea Privighetorilor în Grădina Botanică din București

Evenimentul, ajuns la a doua editie, se desfășoară pe data de 9 iunie la Grădina Botanică Dimitrie Brândză, cu începere de la ora 16.

„Rețeta evenimentului este simplă și de efect. Avem două concerte și multă relaxare. Primul concert este cel al păsărilor cântătoare din orașe – de la pițigoi la mierle, cinteze și privighetori. Biologii, voluntarii și membrii SOR (Societatea Ornitologică Română) vor însoți participanții pe aleile din Grădina Botanică pentru tururi în care vor asculta păsările și le vor povesti amănunte interesante despre ele. După ce ascultăm păsările, le dăm replica, cu ajutorul muzicienilor de la Pro Nobile. Iar ariile pe care le vor interpreta sunt arii inspirate de păsări – de la Rapsodia Română a lui Enescu, la Mozart, Beethoven și Vivaldi”, a declarat Valentin Marin, coordonatorul evenimentului din București.

Evenimentul are o secțiune aparte dedicată copiilor. Atelierele dedicate lor cuprind jocuri de identificare de păsări, planșe de colorat, desene pe asfalt, atelier de confecționat cuiburi și informații despre cum pot ei ajuta păsările.

Programul complet

  • 16.00 – deschiderea atelierelor pentru copii
  • 16.00 – începerea tururilor ornitologice ghidate
  • 16.00 – expoziție de desene cu păsările comune
  • 19.00 – concert Pro Nobile

În cazul în care plouă, evenimentul va fi reprogramat.

Tururile ornitologice, atelierele pentru copii și concertele sunt gratuite. Cu toate acestea, participanții trebuie să achite biletul de intrare în Grădina Botanică.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.