Radio Craiova – vocea de referinţă a Olteniei împlineşte 65 de ani

Astăzi se împlinesc 65 de ani de la primul semnal emis în eter de Radio România Oltenia Craiova, postul regional al Radiodifuziunii Române.

Postul emite pe patru frecvenţe – 102,9 FM (pentru Craiova), 105 FM (pentru toată Oltenia), 99,8 FM (Râmnicu Vâlcea) precum şi 603 şi 1314 AM şi se recepţionează şi în localităţi din Argeş, Giurgiu şi Teleorman, în nord-vestul Bulgariei şi în Valea Timocului sârbesc, fiind o sursă de informaţie credibilă, lider de piaţă al audienţei din zona Olteniei şi principala sursă de informare despre România şi străinătate în această zonă a ţării.

În anul 1926, în România nu exista niciun post de radiodifuziune, chiar în condiţiile în care era în vigoare, la acel moment, Legea de folosire o aparatelor de radio, iar regulamentul acesteia fusese publicat încă din 1 septembrie 1925, în Monitorul Oficial.

Aparatele de radiorecepţie existente în ţara noastră, erau cu cască sau difuzor, fiind construite de amatori sau de fabrici din străinătate şi care aveau una sau mai multe lămpi de radio şi nu aparate cu galenă, care nu puteau fi folosite, aflându-se la distanţe prea mari de orice post de radiodifuziune din ţările vecine.

La Craiova existau pe atunci doar 10-15 aparate, majoritatea construite de membrii radioclubului din localitate, prima grupare de radioamatori din ţară – Radio Craiova, fiind constituită la 18 martie 1926, sub conducerea doctorului Alexandru Savopol.

Documentarul poate fi citit în întregime pe Rador.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.