Destinații de vacanță – Mykonos

BucurestiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Astăzi îți propunem o vacanță în Grecia, mai exact în Mykonos, o insulă superbă ce nu trebuie ratată.
Echipa BucurestiFM ți-a făcut o listă cu cele mai frumoase locuri de vizitat.

Prima atracție pe lista noastră este Biserica Paraportiani, cea mai fotografiată biserică de pe insulă – toată lumea care trece pe lângă ea simte nevoia să o imortalizeze. Albul imaculat al acesteia în contrast cu albastrul mării constituie o priveliște inedită.
Construcția ei a început în anul 1425, fiind finalizată câteva sute de ani mai târziu, abia în secolul al 17-lea.

O altă atracție o reprezintă plimbările printre străduțele din centru pentru ca oriunde privești, vei vedea un alb imaculat, iar din când în când, vei zări câte un magazin de haine sau suveniruri. Ținem să te avertizăm totuși, prețurile sunt cam piperate.
Vei observa că toate străduțele sunt amenajate cu bun gust, pata de culoare fiind dată de florile ce atârnă de căsuțe și te vei convinge că Mykonos este o insulă elegantă…

Iar dacă tot ai pornit într-o plimbare, se poate să te întâlnești cu mascota insulei- pelicanul Petros (Petru).
El a devenit o parte importantă a insulei, iar tu îl poți observa cum se plimbă nestingherit pe aleile orașului.
Dacă totuși nu te întâlnești cu el pe străduțe, ai mari șanse să îl găsești în zona portului și în Alevkantra, acestea fiind zonele lui preferate.

Morile de vânt din insula Mykonos se află printre cele mai îndrăgite atracții turistice.
Majoritatea sunt în cartierul Chora, însă sunt vizibile încă din momentul în care vaporul se apropie de port, deoarece sunt situate pe un deal care înconjoară zona.
Pe vremuri, acestea erau folosite în principal pentru măcinarea recoltei agricole insă astăzi, deși nu mai sunt funcționale, continuă să fie un simbol pentru trecutul bogat al insulei Mykonos.

O altă atracție care nu trebuie ignorată este ‘Mica Veneție’, unul dintre cele mai romantice locuri de pe insula.
Acest cartier este plin de căsuțe vechi, elegante, ce sunt construite chiar pe malul mării, cu balcoanele atârnând deasupra apei.
Multe dintre aceste balcoane sunt parte din restaurantele locale ce servesc pește proaspăt și mâncare tradițională grecească.
De văzut aici este priveliștea apusului – clădirile albe care par să plutească pe apă, în contrast cu albastrul azuriu dat de Marea Egee – o imagine care îți va tăia respirația.

Bineînțeles, insula Mikonos pune la dispoziția turiștilor unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia.
Fie că preferați plajele cu nisip fin sau cele cu pietre, insula Mykonos este pregătită pentru ambele variante.
Plajele din nord sunt mai puțin dezvoltate, însă ideale pentru cei care își doresc relaxare și momente de liniște, pe când cele din sud sunt cunoscute pentru cele mai bune petreceri din Grecia.

Iar, la final, dacă ai timp să vizitezi și un muzeu, îți recomandăm Muzeul Folcloric din Insula Mykonos.
El constă în trei case istorice separate. Muzeul este împărțit în două categorii: obiecte folclorice grecești și obiecte importante care au ajuns pe insulă prin intermediul rutelor de transport maritim în secolele XVII și XIX. Aici poți vedea bijuterii, tapiserii lucrate manual, colecții rare de textile și multe altele.

Orice ai alege să faci, insula Mykonos este o destinație în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.