Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 6 iunie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 20:00 rulează la cererea spectatorilor comedia fantastică „Blackbeard’s Ghost / Fantoma lui Barbă-Neagră”, ecranizarea cărţii lui Ben Stahl regizată în 1968 de Robert Stevenson, cu: Peter Ustinov, Dean Jones, Suzanne Pleshette, Elsa Lanchester, Joby Baker, Richard Deacon.

* În cadrul programului Seara Filmului Românesc, de la ora 21:00 se reia la Grădina cu Filme a Creart, drama „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” de Radu Jude, cu: Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan.

MUZICĂ

* Unul dintre cei mai activi muzicieni români din Franţa, cu o carieră internaţională, pianista Axia Marinescu, susţine un recital, de la ora 19:00, la Sala Radio, în cadrul proiectului Moştenitorii României muzicale iniţiat de Radio România Muzical. Evenimentul se încadrează în Sezonul România-Franţa, iar programul este adaptat acestuia, cuprinzând: Gymnopedie nr. 1 şi Gnossienne nr. 1 de Erik Satie, caietul I din ciclul Imagini de Claude Debussy, Tableaux de France de Romain Zante, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel şi Două piese impromptus op. 18 de George Enescu.

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, susţin, de la ora 19:00, la Ateneul Român primul concert săptămânal sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, având în program: Serenada nr. 2, în La, op. 16 şi Rapsodia pentru alto (solistă Liliana Mattei Ciucă), cor bărbătesc şi orchestră de Johannes Brahms; Simfonia nr. 4, în fa de Piotr Ilici Ceaikovski.

* De la ora 19:30, la Sala Palatului, începe o reprezentaţie cu musicalul „My Fair Lady”, în care, alături de Ernest Fazekas şi Irina Baianţ, Horia Brenciu şi Anca Ţurcaşiu îi vor interpreta, pe Henry Higgins, respectiv Mrs. Higgins.

* La ArCuB – Hanul Gabroveni continuă seria de concerte de jazz din cadrul programului „Artist in Residence”, cu unul dublu susţinut, de la ora 20:00, chiar de curatorul Cristian Soleanu, alături de Albert Tajti în proiectul „Straight Tones” şi Ana Dubyk Quartet în concertul „Halcyon”.

* Les Négresses Vertes dau concert de la ora 21:00 în Control Club, unde, de la ora 23:00 muzica este asigurată de Nu Zau b2b Sepp + Funk E.

* Delia cântă în premieră piesa „Vreau la ţară” (bazată atât pe piesa lui Mircea Baniciu din anii 80’, cât şi pe poezia omonimă a lui George Topârceanu) în concertul pe care-l susţine, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Tot de la ora 21:30, Mircea Vintilă dă un recital la terasa Berăriei H.

ALTE EVENIMENTE

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la conferinţa „Cu Tenda (I). Urme şi fragmente de viaţă aromânească”, susţinută de Lila Passima, de la ora 18:30, la Palatul Suţu. Este prima dintre cele două conferinţe-atelier propuse de Liliana Passima, ca rezultate a patru ani de călătorii prin imaginarul lumii aromâneşti vechi şi contemporane.

* La Galeria Gaep (Str. Plantelor, nr. 50), la ora 19:00 este vernisată expoziţia „Subjective (De)constructions” ce cuprinde picturi, desene şi fotografii cu intervenţii din seriile Module şi Body-Space, semnate de Marilena Preda Sânc.

* Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), vă invită, de la ora 19.00 la spectacolul „A(m) iubi(t) iubirea”, după Nina Cassian, coordonat artistic de regizoarea Cătălina Buzoianu, cu Roxana Guttman, Mihai Niţu şi Naomi Guttman.

* De la ora 20:00, la Grădina Eden (Calea Victoriei, nr. 107), în cadrul programului workshop-urilor Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, sunteţi invitaţi la audiţia versiunii în limba română a satirei politice „L’Empire bicephale / Imperiul cu două capete” de Ilinca Stihi şi Amandine Casadamont, care imaginează un fantezist imperiu bicefal, condus de un cuplu franco-român de preşedinţi. Co-producţie Radio România – Radio France realizată în cadrul Sezonului Cultural Franţa-România 2019.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.