Primăria Capitalei nu are bani să plătească despăgubirea către omul de afaceri Costică Constanda

Foto: Biroul de presa PMB
Gabriela Firea ” Primăria Capitalei va plăti eșalonat despăgubirea către Costică Costanda!”
Edilul Capitalei a afirmat, astăzi, că Primăria Municipiului București nu dispune de sumă de 115 milioane de euro pentru a plăti despăgubirea acordată, ieri, de instanță omului de afaceri Costică Costanda.
După primirea motivării de la instanța de judecată, PMB va negocia cu omul de afaceri executarea amiabilă a obligației.
Suma va fi plătită eșalonat, în niciun caz în două sau trei tranșe, a precizat Firea.
Instanța de judecată a decis că omul de afaceri, Costică Costanda, trebuie să predea PMB Satul Francez, liber de obligații, urmând să primească o despăgubire în valoare de 69 de milioane de euro plus dobânzile aferente, adică o sumă totală de 115 milioane de euro.
Despăgubirea este datorată de către Municipalitate pentru Parcul Bordei.
Epopeea juridică în urma căreia Costică Costanda se alege cu 115 milioane de euro a început în 2003, când primarul general Traian Băsescu a reconstituit dreptul de proprietate a două familii în Parcul Bordei.
Familiile respective erau reprezentate, la vremea aceea, de către Costică Costanda.
Apoi, pe vremea mandatului de primar al Capitalei al lui Adriean Videanu, Municipiul București a făcut schimb de terenuri schimb cu Costanda, oferindu-i o parte din Satul Francez în locul Parcului „Bordei”.
Conform contractului de schimb cu sultă dintre Municipiul București, reprezentat prin primarul general Adriean Videanu, Costică Costanda urma să primească un Plan de Urbanism Zonal (PUZ) care să îi permită să construiască în Sătul Francez un ansamblu rezidențial de P+5.
PUZ-ul este adoptat de Consiliul General abia în anul 2010, iar Costanda dă în judecată atât Primăria Capitalei, cât și Consiliul General și pe consilierii municipali, deoarece, prin executarea cu întârziere a obligației prevăzute în contractul de schimb cu sultă, i-au adus daune, omul de afaceri nemaifiind în măsură să-și realizeze proiectul imobiliar.
Dacă, ieri, omul de afaceri a câștigat procesul cu Primăria Capitalei, în scurt timp urmează să aflăm ce va decide instanța cu privire la pretențiile sale de despăgubire față de cei consilierii municipali.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.