Prima sesiune a examenului de bacalaureat continuă

Prima sesiune a examenului de bacalaureat continuă, astăzi, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Bacalaureatul continuă pentru absolvenţii de liceu în zilele de 7, 10 şi 11 iunie, când este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în 12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele sunt monitorizate audio-video şi nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare, nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen ducând la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Luni, 1 iulie, va avea loc prima probă scrisă la Limba şi Literatura Română, proba la Limba şi Literatura Maternă fiind programată, ziua următoare. Proba obligatorie a profilului va fi susţinută miercuri, 3 iulie, iar ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura pe 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie, între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pe 13 iulie.

Peste 135.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, care a început luni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.