Consilierii locali USR și PNL au respins stația de sortare a deșeurilor din Sectorul 1!

Consiliul Local al Sectorului 1 a respins, astăzi, propunerea primarului Daniel Tudorache de achiziționare a unei stații de sortar a deșeurilor și de înființare a unei direcții de specialitate a Autorității Locale, structură care ar fi urmat să se ocupe de colectarea selectivă și sortarea deșeurilor.
Pentru adoptarea proiectului ar fi fost necesară o majoritate de două treimi. Propunerea a fost respinsă cu voturile împotriva ale consilierilor locali USR și PNL.

Consilierul local PSD Cristian Tudose s subliniat că stația de sortare este necesară pentru a atinge ținta de reducere cu 50% a cantității de deșeuri depozitate la groapa de gunoi. Această țintă ține de angajamentele europene ale României și trebuie atinsă până în 2020.
Nerealizarea acestei ținte va atrage plata unor amenzi uriașe de către Primăria Sectorului 1, a explicat Tudose.

Reprezentanții USR au afirmat că achiziționarea stației de sortare și înființarea direcției care urma să se ocupe de colectarea selectivă a deșeurilor nu ar fi fost suficient fundamentate. În plus, consilierii locali USR cred că este suficient timp pentru atingerea țintelor de reducere a cantității de gunoi depozitate la groapă până în 2020.

Edilul Daniel Tudorache a declarat, după ședința de Consiliu Local, că Primăria Sectorului 1 se va întoarce împotriva consilierilor locali care au respins achiziționarea stației de sortare a deșeurilor pentru sumele pe care va fi obligată să le plătească din cauza infringementlui pe mediu.
„Își bat joc și, automat,infringementul își va produce efectele peste câteva luni. Își bat joc efectiv, nu îi interesează de banul public. Dar nu Primăria va plăti, vor plăti consilierii care au votat astăzi împotriva stației de sortare”, a declarat Tudorache.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.